Zidanje Gregorjanke 3 - zemeljska dela

Pravijo, da prazen list papirja vse prenese… no v bistvu so zemeljska dela vso prvotno arhitekturno idejo močno spremenile. Sreča je bila, da sva dobila dobrega izvajalca za zemeljska dela, kateri se ni ustrašil hriba in si je že na prvem uvodnem ogledu skristaliziral v glavi vse smernice izkopa upoštevajoč najine želje, da se skozi izkop že delno uredi okolica. Stanje dovozne ceste pred izkopom. In sva tudi midva dočakala »malo« mrcinco. Saj veste tisto, prve ne pozabiš nikoli…pa tudi če je žlica bagra… Pot je urejena… Ma bagerist je hiter. In dva kamiona komaj dohajata odvažati… In ni več stare drvarnice. In prišli smo do trenutka, da je ponovno prišel geodet in zopet označil točke. Pri podiranju stopnic in stare AB plošče drvarnice pa malo teme pred očmi. Prišli smo na pas nestabilnega območja in obenem imeli malo plazu na tem delu. Mislim vse povsod skala in tisti zadnji vogal pa sama zemlja… Po nasvetu geomehanika smo se odločili dodatno izvesti oporni zid v višini 3 metre in dolžine 30 metrov. V tej fazi smo morali dodatno celoten teren poglobiti še za slab meter, da bomo izvedli uvaljano tamponsko nasutje na predvideno višino po celotnem delu kjer bo stala hiša. Glede na dano situacijo smo izkop z veliko mrcino naredili do te mere, da bo naslednjič lahko izvajalec del prišel z manjšim bagrom. Ni nam uspelo drugega kot začeti urejati dokumentacijo za pridobitev GD za oporni zid in zopet smo podaljšali faze poteka gradnje za 2 meseca… Se nadaljuje…

Komentarji


Anja

Mene pa preseneča, da se je šlo v tak breg gradit klasično hišo in ne hiše prilgojne terenu. Torej hiše z ene strani vkopane v teren, da je že hiša sama po sebi podporni zid terenu ... z zamikom spodnje in zgornje etaže po ternu bi pomoje tole izgledalo fantastično z veliko ravne zunanje površine.

gradnja_menges

upamo na kakšno slikco, lp in srečno

gregorjanc

Mogoče res kar se tiče same vrednosti glede na vložek in vloženi trud. Samo lokacija je pa edinstvena v našem kraju. Bo pač še ena hiša na klancu in za naju bo imela neprecenljivo vrednost. Komaj čakava, da damo streho gor...

aha981

že v štartu si znižal ceno svoje bajte zaradi parcele škoda, ker se zna zgodit da nebo vredna tistega materiala ki bo vgrajen na parceli.

gregorjanc

Mogoče bi bilo res kaj ceneje, če bi bila normalna parcela. Samo normalna parcela ima tudi nenormalno ceno. Tudi večina znancev je nama reklo, če sva … da greva gradit v to parcelo. Če pogledam pa sedaj fazo v kateri smo - zidanje hiše, se nama pa samo nasmiha ker sva enotnega mnenja, da sva se pravilno odločila.

cheba

Uh. Cesta, skala, škarpa. Bi blo verjetno še ceneje, če bi si kupila eno bolj "normalno" parcelo.