Prenova stanovanja 4/7 - Izolacija tal

Bistveni razlog za celovito prenovo je bilo dejstvo, da tla niso imela zadostno zvočno izolacijo proti spodnjemu stanovanju oz je ploh niso imele, saj je bil tlak vlit neposredno na ploščo in ploščice nanj. Posledično se je slišalo vsak korak, bog ne daj da je na tla padla žlička saj se je stresla hiša. V starem stanovanju sem živel kot otrok in še sedaj se spomnim kaj vsega se v hiši ni smelo početi. Problem je bil tudi v dejstvu, da je pod jedilnico spalnica podaj živečih in res nisem želel vsakemu gostu razlagati naj ne premika stola :)
Tako sem veliko pozornosti posvetil izolaciji tal, kjer mi je bil v veliko pomoč tale forum in Vincentovi spletniki. Tega dela se noben polagalec tlakov ni želel lotiti v obsegu kot sem si ga zamislil zato smo s prijatelji naredili sami.
Tla smo najprej dobro posesali in položili pohodno kameno volno različnih debelin, nanj pa postavili Termosilent od Plame. Vrag je v detajlih in sicer okoli inštalacij zato nam je to vzelo največ časa. vsak kotiček je bil zapolnjen, da se niso pojavljali zračni žepki. talnega gretja nismo postavljali iz dveh razlogov in sicer.. problem smo imeli z višino in dejstvom, da hiša nima toplotne izolacije. Sonce nam daje veliko toplotnih pribitkov in temperatura v stanovanju niha. Razprava glede ogrevanja je vsako leto na forumu zelo vroča in vsak ima po svoje prav. Ne glede na to, da je stanovanje v hiši, tukaj svak svoga boga moli, nimamo kurilnice, na TČ bi se tako priklopil sam in jo sam financiral. Zaradi vsega skupaj sem pustil obstoječo plinsko peč na radiatorje. Če bom kdaj gradil hišo, bom verjetno naredil drugače :)
Polaganje kamene volne


Cela štala pri vseh teh ceveh :)

Ker je cev za elektriko tanjša od tiste za centralno, je naj prišel dodaten pas termosilenta.


Pas termosilenta, da smo izravnali s kameno volno
Mogoče smo malo pretiravali z vsemi dejli, vendar sem z rezultatom zadovoljen. V kopalnici, kjer bo kad, nismo dajalo izolaciji in je bilo to idealno mesto za test. Ko so bili tlaki suhi sem na zla spuščal različne predmete na mestu z izolacijo in na mestu brez. Po poročanju spodnjih sosedov je bila razlika očitna. Mislim da smo naredili vse kar je bilo mogoče, da se lih vsaka malenkost ne bo slišala v spodnje stanovanje :)

Komentarji


Trenutno ni še nihče komentiral. Bodite prvi.