Novice

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije

Ljubljana, 18. junij 2024 – Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska gospodarska zbornica, je podjetje Marles prejelo srebrno priznanje za inovacijo Tehnologija za premostitev večjih razponov. V imenu Marlesa so bili prejemniki nagrade Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in inovacij, Tadej Medved, vodja produktnega managementa in Miha Miholič, arhitekt.

Marles je srebrno priznanje prejel za tehnologijo WoodSpan, inovativno rešitev, ki združuje trajnostne gradbene prakse z visoko funkcionalnostjo in estetiko, kar predstavlja preboj v industriji lesenih montažnih hiš. Omogoča gradnjo velikih, odprtih bivalnih prostorov brez potrebe po kovinskih ojačitvah, kar prinaša številne prednosti za okolje in uporabnike.

Tehnologija WoodSpan podpira Marlesovo zavezo k podnebno pozitivni gradnji, ki zmanjšuje ekološki odtis in prinaša še številne druge prednosti. Les ima izjemno termalno izolacijsko zmogljivost, strukturno prilagodljivost, zagotavlja pa tudi bolj zdravo bivalno okolje.

»S ponosom smo prejeli srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za našo inovativno tehnologijo WoodSpan. Ta dosežek potrjuje našo zavezanost k trajnostni gradnji in tehnološki odličnosti. Zavezani smo k nadaljnjemu razvoju trajnostnih rešitev, ki izboljšujejo kakovost bivanja in zmanjšujejo okoljski odtis,« je povedala Melanja Korošec, direktorica strateškega marketinga in inovacij pri Marlesu.

»Tehnologija WoodSpan omogoča gradnjo velikih, odprtih bivalnih prostorov brez potrebe po kovinskih ojačitvah. Naše hiše imajo tako velike in odprte prostore brez vertikalnih, podpornih ali prečnih kovinskih ojačitev. Skrivnost uspeha je v trajnostnem gradbenem materialu - na bazi lesa, ki skladišči 1.171 kg CO2 na kubični meter, kar dodatno podpira Marlesovo zavezo k podnebno pozitivni gradnji,« je dodal Tadej Medved, vodja produktnega managementa pri Marlesu. 

S tem priznanjem se potrjuje inovativna naravnanost Marlesa, ki z implementacijo inovacij nadaljuje svojo zavezo k trajnostni in okolju prijazni gradnji, hkrati pa zagotavlja visoko funkcionalnost in estetiko v industriji lesenih montažnih hiš. Marles bo s to inovacijo še naprej prispeval k razvoju industrije z nizkim ogljičnim odtisom ter k izboljšanju kakovosti bivanja za svoje stranke.

Podjetje Marles Hiše

 

Marles ima več kot 125-letno tradicijo izgradnje zeleno-vativnih, z naravo povezanih, naprednih rešitev iz lesa.  Marles hiše je vodilni ponudnik izvirnih rešitev na področju gradnje sodobnih lesenih montažnih objektov v Evropi in je danes največji slovenski proizvajalec montažnih objektov in predstavlja sinonim za trajnostno gradnjo. Marles je zgradil že več kot 30.000 individualnih objektov, več kot 400 vrtcev in šol in ima pomembno strateško vlogo pri razvoju trajnostne lesene montažne gradnje.

Naši domovi se ujemajo s pričakovanji zadovoljnih in srčnih ljudi, katerim je mar za okolje in želijo ohranjati povezanost z naravo. S svojimi izvirnimi inženirskimi rešitvami prispevajo k napredku v panogi in spodbujanju trajnostne lesene montažne gradnje.

 

Nagrajeni: SuperBrands 2024, Company Wall – zlata bonitetna odličnost, BigSee Architecure Award 2024

 

Člani Združenj: Ambasador Slovenskega Gospodarstva. GREEN. CREATIVE. SMART.

 

Ključni partnerji: Bramac, Hasslacher, Helopal, Hsbcad, Hundegger, Inoterm, James Hardie, Jezeršek,  Knauf Insulation, Marles PSP, Pirnar, Remoplast, Schiedel,  Sihga, Sto, Velux, Würth

 

Obiščite nas na naslovu: www.marles.com. 

Kontakt: [email protected]