Novice

Kako načrtovati popolno kopalnico, ki ustreza potrebam vašega doma?

Kot pri večini prostorov, je tudi prenovo kopalnice potrebno predhodno načrtovati, raziskati vse ponujene možnosti ter izbrati ideje, ki so najbolj v slogu vašega doma. Če so bile nekoč kopalnice zgolj praktični prostori v naših domovih, dandanes predstavljajo sanjski kraj za sprostitev in razvajanje.

Za vas smo pripravili vodnik, ki vas bo popeljal do vaše sanjske kopalnice: od razumevanja vaših potreb, meritve prostora, planiranja postavitve, pa vse do pravilne osvetlitve prostora in končne dekoracije.

Arhiv Topdom, GEOTILES

Kaj pričakujete od vaše kopalnice?

Razmislite o tem, kdo bo uporabljal kopalnico, saj bo to močno vplivalo na končni načrt. Ali bo to privatna kopalnica za vas in vašega partnerja, ali pa bo to družinska kopalnica, ki zahteva kad in veliko prostora za shranjevanje igrač?

Funkcionalno planiranje kopalnice je močno odvisno od števila ljudi, ki se dnevno giblje v prostoru. Morda potrebujete dva umivalnika namesto enega. Nato razmislite tudi, če si želite, da je vaša kopalnica prostor za razvajanje – v tem primeru potrebujete kopalno kad in dobro premišljeno dekoracijo.

Natančno izmerite prostor

Meritev prostora je najpomembnejša stvar, ki jo morate storiti, preden naročite izris kopalnice. Natančne mere naj vključujejo pozicijo elementov, ki bodo vplivali na zasnovo, vključno z okni, straniščem ter umivalniki.

Obiščite strokovnjake

Če razmišljate, kako načrtovati kopalnico, je najbolje, poiščete nasvet strokovnjaka. Obiščite salone keramike Topdom v vaši bližini – oblikovalci kopalnic so odličen vir informacij in nasvetov.

Povedali vam bodo o najnovejših materialih in tehnologiji ter imeli veliko rešitev za ideje za majhne kopalnice ali nerodne prostore. Svetovalci bodo z vami delili nasvete, kako lahko s pravim načrtovanjem kopalnice optično povečate prostor, hkrati pa se izognete najpogostejšim napakam.

Arhiv Topdom, Imola

Sedaj lahko začnete s planiranjem postavitve vaše kopalnice!

Izbira prave kopalniške postavitve lahko močno vpliva na celotno funkcionalnost in udobje vaše kopalnice. Tukaj je nekaj dejavnikov, ki jih je treba upoštevati pri izbiri prave postavitve kopalnice:

  • količina prostora, ki ga imate na voljo;
  • potrebe in življenjski slog;
  • vodovodna napeljava;
  • slog;
  • funkcionalnost;
  • proračun.

Poiščite navdih na spletu

Na spletni strani topkopalnice.si lahko najdete pester nabor navdiha za zasnovo vaše nove kopalnice, od božanskih dizajnov pa vse do idej in nasvetov za prenovo. Tovrstna zbirka najljubših idej vam bo tudi izredno pomagala pri izražanju želja za 3D izris kopalnice.

Arhiv Topdom, Rako

Prepričajte se, da boste imeli dovolj prostora za shranjevanje stvari

Poskrbite, da boste svojim toaletnim pripomočkom namenili dovolj prostora – naj bodo vsi kopalniški predmeti shranjeni v kopalnici – od šamponov, brisač, ličil, obrazne nege, glavnikov, pa vse do kopalniških čistil in toaletnega papirja.

Razmislite o osvetlitvi kopalnice

Ko je kopalniška razsvetljava pravilno načrtovana, to vpliva na naše razpoloženje, saj se počutimo dobro in pripravljeni na preostanek dneva, prav tako pa nam zvečer pomaga pri sprostitvi in nas pripravi na spanje. Zato je pomembno, da poskrbimo za pravi ambient s pravimi lučmi.

Potrebujete več nasvetov za načrtovanje kopalnice?

Načrtovanje kopalnice je velik projekt, ki zahteva veliko energije, časa in potrpežljivosti. Ne prestrašite se, če vse traja malo dlje, saj je najbolj pomembno, da ste zadovoljni s končnim rezultatom.

Pomembno je, da boste ustvarili na pogled prijetno in funkcionalno kopalnico, ki vas bo napolnila s toplino na začetku vsakega dneva ter vam bo nudila udobje, ko ga boste najbolj potrebovali.

Za dodatne nasvete in pomoč pa se obrnite na topkopalnice.si, kjer vam bodo pomagali zasnovati vašo sanjsko kopalnico!