Novice

Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov

Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku prijaznimi funkcijami.

V današnjem času je mogoče pomembno zmanjšati onesnaževanje okolja in porabo energije z zamenjavo tradicionalnih grelnih sistemov, ki temeljijo na plinskih ali oljnih kotlih, z najnovejšim LG-jevim grelnim sistemom zrak-voda THERMA V R32 Monobloc. LG z njim ponuja optimalen sistem za gretje in hlajenje. Najnovejši sistem je tako mogoče uporabljati v različnih rešitvah za gretje, od oskrbe s toplo vodo do talnega gretja ali napajanja radiatorjev. Ob uporabi LG-jeve napredne tehnologije gretja omogoča energijske prihranke in zmanjšuje negativen vpliv na okolje. THERMA V R32 Monobloc za svoje delovanje uporablja 25 odstotkov električne energije ter 75 odstotkov naravne energije iz zunanjega zraka, inovativno in okolju prijazno hladilno sredstvo R32 pa ne škoduje ozonu. Prav zato je sistem uvrščen v energijski razred A+++.

Zahvaljujoč revolucionarnemu spiralnemu kompresorju, je LG THERMA V R32 Monobloc dokaz, kako lahko grelni sistem zelo hitro doseže želeno temperaturo vode in tako nudi večkratne prihranke. Še ena pomembna prednost novega sistema pa je tudi trpežnost, saj je izmenjevalnik toplote Ocean Black Fin izjemno odporen na korozijo. LG-jeva novost omogoča tudi zanesljivo gretje pri nizkih zunanjih temperaturah, saj 100-odstotno zmogljivost doseže pri -7° C. Sistem je mogoče uporabljati tudi, če zunanje temperature padejo do -25° C, tudi v mrzlih okoliščinah pa lahko vodo segreje do 65° C.

Sama učinkovitost grelnega sistema je v primerjavi z ogrevanjem na plin večja za kar štiri- do petkrat, kar pomeni, da se za 1 kW električne energije lahko dobi okoli 4,5 kW toplotne energije! Z uporabo grelnega sistema LG THERMA V R32 Monobloc se lahko tako letni stroški ogrevanja za stanovanje ali hišo v primerjavi s klasičnim plinskim ogrevanjem zmanjšajo za 20 odstotkov, v primerjavi z oljnim kotlom pa celo za 60 odstotkov.

THERMA V R32 Monobloc nudi neprimerljivo udobje, kar napredno tehnologijo grelnega sistema naredi še bolj dostopno, obenem pa enostavno za uporabo in namestitev. Uporabniki lahko sistem upravljajo prek intuitivnega uporabniškega vmesnika oziroma na daljavo z mobilno aplikacijo LG SmartThinQ* za pametne telefone.

Ker je sistem THERMA V R32 Monobloc zasnovan kot celovita rešitev, ki v enem samem modulu združuje zunanjo in notranjo enoto, napeljave za hladilno tekočino niso potrebne. Enoto, ki se postavi zunaj, se povezuje samo s cevmi za vodo. Tako ni potrebe po kotlovnici, vgradnji priključka za plin ali uporabi dimnika, kar bistveno poenostavi in skrajša proces namestitve. Tako z vgradnjo novega sistema prihranimo pri prostoru, času in stroških. Enostavna vgradnja je mogoča tudi zato, ker lahko inštalaterji že vnaprej prek računalniškega programa nastavijo vse potrebne informacije za delovanje sistema ter kasneje na lokaciji podatke vnesejo v sistem prek spominske kartice.

*z dodatno napravo

Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku prijaznimi funkcijami.