Sem tik pred izdelavo estriha in me zanima kako rešiti dovod zraka za kamin. V mislih sem imel, da bi prebil zunanjo steno in pod estrih dal med eps cev fi100, ki bi nato gledala skozi estrih kjer bo postavljen kamin.
Ali je to pravi način ali se drugače reši zadeva. Malo sem skeptičen, da bo potem neka luknja iz zunanje strani, ki bo šla v stanovanje. Pozimi vdor mrzlega zraka poleti vdor toplega zraka, mrčes...
Kje pa piše, da gre direktno v rafunk.
Piše ne nikjer. Ampak če ne bo šlo vse u raufnk se ti bo iz kamina kadilo k pr zlodeju.
Za dovod zraka v kamin lahko namesto okroglih cevi uporabiš namenske pravokotne kanale, ki jih "nekako" lažje uturiš v tlak. Za izolacijo ti ostane precej več prostora.
Za mrčes bo preko poletja poskrbela mrežica na zajemu, če pa te bo pozimi zeblo zaradi tistega mrzlega zraka (ki gre takole mimogrede direktno v kamin in z plamenom, ki ga za vsaj neke "pol" stopinje segreje nad zunanjo temperaturo, direktno v raufnk), mora pa tvoja poskrbet. Saj veš, kamin, pa tista romantika, zunaj sneg, na tleh pred kaminom pa krznen koc, uff, ne bom naprej...
Te pravokotne kanale, ki jih je prilepil Arbajter sem tudi sam nabavil. Sedaj bo prebil zunanjo steno in kanal montiral tako, da gleda nekaj cm iz stene. Je to v redu ali moram na koncu kanala montirati še nekakšen nosilec za zračnik ?
Če boš delal preboj v pritličju in na plošči, razmisli o višini na zunanji strani, ker boš verjetno kasneje naredil pločnik, ki bo na notranji končni višini.
prosim za nasvet, moram speljat cev dovoda zraka za kamin če zunanji zid.., kakšna zunanja vratca, koleno naj kupim, prosim za kakšen link
- in pod estrihom imam kanalizacijsko cev za dovod h kaminu fi 125, zanima me ker imam estriha in izolacije 17 cm kakšno cev priključim naprej do kamina ( med estrihom do kamina teh 17 cm..,verjetno PVC ne..) lp http://shrani.najdi.si/?13/WP/23hQ5VIG/ ... 144555.jpg
Daj inox cev za dimnik. Spoj boš že sestavil in zadihtal s silikonom.
Glede pozicije/višine... odvisno od peči. Žal ima skoraj vsaka priključek na drugem mestu - standarda ni, kar je zelo smotano, ker prostora za ovinke delat ponavadi zadaj ni. Torej: izberi peč in ga postavi na pravo mesto. Ne rabiš je takoj kupit, pač pogledaš v njen načrt z merami.