Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Vgradnja podometnega kotlička

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vgradnja podometnega kotlička
#1
Kot vidim iz različnih postov večina še vedno ne ve kako pravilno vgraditi podometni kotliček. To mi sicer ne gre v glavo saj bi to moral vedeti vsak prodajalec in instalater. Za domače mojstre pa recimo geberit prilaga tako obširna navodila, da res ne vem kako lahko nekdo še sprašuje.
Torej navodila
Način vgradne velja tudi za vse ostale proizvajalce.
Napake ki jih opažam:
-Sistem duofix ni namenjen le knauf stenam ampak je za vse načine vgradnje
-Kombifix je namenjen samo zidani vgradnji
-Kombifix se mora ometati in ne polepiti s knaufom
-Kombifix se niti pod razno ne sme montirati s purpenom
-Oba načina sta lahko vgradna ali predstenska (polička)
-Prednjo stran kotlička ne obzidujte predebelo ker boste morali dokupiti podaljšane cevi in vzvode tipke
-Pazite na vgradno višino (nekateri pozabijo na tlake)
-nimajo vse viseče školjke enake montažne višine
-Vse dele ki so v škatli shranite ker jih boste vse še potrebovali (ne boste verjeli koliko prodamo teh paketov naknadno)
-če vam reče mojster da je podometni kotliček slaba zamisel, zamenjajte mojstra
#2
Citat:Vse dele ki so v škatli shranite ker jih boste vse še potrebovali (ne boste verjeli koliko prodamo teh paketov naknadno)
-če vam reče mojster da je podometni kotliček slaba zamisel, zamenjajte mojstra

s tema dvema se najbolj strinjam, z vgraditvijo nismo imeli problema, samo pa kar neke dele potem iskali, na srečo je imel vodovodar nekaj takega, da nismo rabli kupit...
#3
Hja.
Najtanjši siporeks (Ytong) je debeline 5 cm. Kako pa lahko pozidaš še tanjše. Pa če je označeno, min max obzidava, a ni logično da tu nekje pašejo tudi cevi.
če bi vedel, ne bi vprašal
#4
Lahko se 'za..' tudi tako, kot sem se jaz, ker ima kupljena školjka priklop za manšeti 12 cm globoko.
(podaljšal sem obe cevi press)


lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#5
MAX 68 Napisal:Hja.
Najtanjši siporeks (Ytong) je debeline 5 cm. Kako pa lahko pozidaš še tanjše. Pa če je označeno, min max obzidava, a ni logično da tu nekje pašejo tudi cevi.
Siporex ni obzidava. Obzidava je stari dobri "frajh". Poglej navodila še enkrat.
#6
Čisto zgoraj: menjajte mojstra... Raje menjajte prodajalca, ko bo prišlo do problemov, bo pa rep stisnil. Že videno....

Lp Kadotr
#7
v primeru da se WC kotliček(kombifix) vgrajuje v steno(obstoječo -se pravi da se vštema) je po izdelavi luknje zgolj nekje 2-5mm reŽe za zapolnit. Sedaj mi naj pa nekdo pove kako če ne s purpenom? zapolnit je potrebno 12 cm globoko. ta velike luknje se pa pozida s opeko ali čemerkol "mokrim" sam ne knaufom
#8
Po moji logiki mora tudi v tem primeru kotliček sest na nekaj togega, sicer bo kasneje pokala keramika. Se pač naredi malo večja luknja, da lahko še malto namečeš vmes. To res ne more biti problem.
#9
a ni lepše da kotliček pocahnaš, steno zažagaš z fleksarco, postaviš in zvežeš kotliček in ga zapurpenaš na 2/3 okrog okvirja. zidar potem samo zazida ta veliko luknjo, čez kotliček 2-3x lim pa mrežico da ga poravna s steno in zafila še vse reže do konca pa je narjen. in gre keramika gor!
100% drži dva človeka, pocen in predvsem hitr je narjen. tko gre itak cca 50% kotličkov gor...
ostale se pa obzida..
#10
Še bolj enostavno je, če ga kar postaviš na tla in pripneš z "gurtno" na steno...

Jaz nočem zavestno delati tako, kot mislim, da ni prav, ker se dovolj malenkosti že nezavedno izmuzne med samo gradnjo. Vem pa, da obrtniki delajo marsikatero bližnjico, pa tudi reklamacij je zato precej.
#11
Js sm ga tut sam vgradil. Pomembno je da ga ornk sfiksiraš v steno in v tla. Js sm ga potem zalil z betonom do recimo nad vijaki malo pod kotličkom da ni nihanja in da ne prihaja do kakšnih gibanj . Oblekel v gips in keramiko gor. A test 200kg prestal. In to je to.
#12
Če ga ti fiksiraš s purpenom " to pomeni da ti stoji na mestu in ni to končna obdelava" v globini in nato podzidaž in omečeš ne bo nobenega problema, če pa bi ga celega zalil s purpenom in limal gor ploščice potem je pa jasno da to ne bo ok.
#13
ja logično da ga zidar zameče in zadela do konca do konca... ti ga sam fiksiraš s purpenom da stoji kot mora. Mislim ravno v vseh smereh. ker se pri končni montaži školke večkrat to izkaže kot problem kot nosilnost... problem je ker nekateri instalaterji šparajo in dajo v knauf stene kombi fix (namesto duofix) kotliček ki se ga v tako steno ne da dobro fiksirat in neznanje oz. površnost knaufarjev, ki dajo na postavljen duofix še profile(spredaj) in to na preredko(če že morjo bit :-S) povrh pa dajo samo enojen 12mm knauf... pol maš pa idealno kombinacijo....
#14
Ja to pa šalabajzerji delajo..
#15
Ali ima kdo nov link z navodili, namreč povezava v prvem postu ne deluje več. Kako debel siporeks ste uporabili za obzidavo? Namreč kombifix je debel 12cm, ali je bolje uporabiti 10cm siporeks in je malo tanjše kot kotliček ali je boljše 12,5cm siporeks in je malo debelejše kot kotliček?


Skok na forum:
Zadnje novice

Enostavni nasveti za selitev
01.07.2019 ob 16:40:47
Enostavni nasveti za selitev
To bo mačji kašelj v primerjavi z iskanjem in nakupom stanovanja, sem si mislila o selitvi. Že tako nimamo veliko stvari, pa še... Beri dalje »
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
03.01.2019 ob 17:17:26
Do nižjih cen gradbenega materiala kar preko spleta
Zaradi napihnjenih cen na nepremičninskem in gradbenem trgu že nekaj časa odlašate s prenovo svojega doma? Potem imamo za vas odlično novico –... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
17.11.2018 ob 15:08:18
Na ogled skoraj nič-energijska hiša Lumar Primus-E 137
V podjetju Lumar v soboto 24. novembra, med 10.00 in 16.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bo na ogled šest let vseljena skoraj... Beri dalje »
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
26.10.2018 ob 09:59:22
Inovativnost v službi varčevanja z energijo in nižanja stroškov
Gonilna sila industrije ogrevanja, prezračevanja in klimatizacije (HVAC) je razvoj okolju prijaznih izdelkov z izjemnimi zmogljivostmi in uporabniku... Beri dalje »