Opremljanje doma > Kopalniška oprema
Kako zapolniti prostor med kopalno kadjo in steno?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako zapolniti prostor med kopalno kadjo in steno?
Ali ima kdo kakšno idejo kako najbolj elegantno in vodotesno zapolniti prostor med steno in kopalno kadjo?

http://www.moj-album.com/uredi/mi3plusps...os=9044233

Keramičar pravi, da bo slej ko prej začelo zamakati, če položi ploščice, kjub temu, da bi stik ploščica kopalna kad zatesnil s silikonskim kitom. On predlaga plastično letvico, kot se uporablja pri kuhinjskih pultih, kar se mi zdi malo smešno. Big Grin Ali je res problem vrezati cca. 1cm široko ploščico?
najboljši bi bile tu ploščice potem pa s silikom okoli, najlepše še bo zgledalo.
najboljši bi bile tu ploščice potem pa s silikonom okoli, najlepše še bo zgledalo.
pa prosila bi vas, če še lahko kake slike od kopalnice objavite, ker mi je zelo všeč.
Pečar ima prav.
Res bo zamakalo. In ne le na koncu kadi, ampak povsod, kjer je plastična kad ob steni. Kakršen koli silikon, pa naj bo še tako super in namenjen za tesnenje v vlažnih prostorih, bo s časom postal črn.
prepričan?
škoda, ker ni cele slike. me zanima kaj se je zgodilo, da je ostal ta en cm.
gradimo Napisal:škoda, ker ni cele slike. me zanima kaj se je zgodilo, da je ostal ta en cm.

Kopalna kad je dimenzije 120x70, medtem ko je širina kopalnice 123. Cry
ursYY Napisal:pa prosila bi vas, če še lahko kake slike od kopalnice objavite, ker mi je zelo všeč.

Jutri, ko bo opravljeno finalno čiščenje, bom kopalnico poslikal in objavil slike.
pa imate ta majhen delček obzidan s siporeksom???
ursYY Napisal:pa imate ta majhen delček obzidan s siporeksom???

V grobem je, ne pa čisto po celotni dolžini.
kolpa san ima take L profilčke, ki jih z silikonom nalepiš na ploščico in banjo...to ni nič novega, namreč da zidarji naredijo namesto 120 cm 123 cm. In zato obstaja ta letvica.

Obstajajo tudi slučaji ko zidar namesto 120 naredi 117...kaj pa pol? pol se pa banjo reže :/
škoda da nimate siporeksa tak ravno z bano gor, pol pa samo ploščice gor, te pa nevem če bi kaj zamakalo...

zdaj sem glih gledala pri fanti v kopalnici ima isti problem, nekje 2 cm ima fraj, pa so tam ploščice.
Se mi zdi, da je to zdaj že skoraj zamujen vlak. :? Tudi če bi dal ono letvico za kuhinje, bi moral dati najprej letvico, pa potem ploščice gor. Ker če jo daš zdaj, ti bo voda polzela po ploščicah, pa za letvico dol, pa si na istem, kot če nimaš nič. Lahko bi tudi pred polaganjem ploščic nalepil na steno eno ali dve plošči zelenega knaufa. Zdaj mi edino pride na misel, da v tisto špranjo vtakneš neko "dihtungo". Kako gumo ali kaj takega, elastičnega, z malo naklona proti kadi, kar bi dovolj dobro nalegalo na steno (in kad), da ne bi prišla voda vmes. Kaj bi to lahko bil za en material in kako to v resnici narediti, pa nimam blage veze. :oops:
meni se zdi, da je tukaj malce mojster posral zadevo. verjetno bi bilo bolje, da bi položil 'talno ploščico' potem pa stensko čez.

Skok na forum:

Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »