Objave: 11
Teme: 3
Ocena:
0
Ogledujem si montažne hiše in opažam, da je kar nekaj osnovnih tipskih hiš brez napušča, gradnjo napušča pa dodatno zaračunajo (7500€ pri Lumarju).
Nisem še živel v hiši brez napušča, zato me zanimajo vaše izkušnje. Ali ni potem dež in sonce (poleti) problematično?
Je to le nova modna muha, ker “dobro zgleda”? Načeloma mi je vseeno, bi pa raje prihranil nekaj denarja, če ni tako hudo.
Objave: 217
Teme: 25
Ocena:
2
Napušč če se le da. Jaz ga imam na 70%, na 30 mi pa zelo manjka. Če je dež niti okrog hiše ne moreš. Pozimi je sneg do sten... Res stane, ampak enkrat ga plačaš in ga imaš dokler se hiša ne podre. Prav tako je z žlebovi. Ne jih skrivat. Je treba bit ponosen nanje. Videl sosedovo hišo brez napušča s skritimi žlbovi, ko je dol padlo pol fasade, ko je zamakal žleb.
Objave: 632
Teme: 0
Ocena:
13
Izvedbe brez napušča in s skritimi žlebovi so OK, če so kvalitetno narejene. Bolj primerno za področja, kjer je manj padavin. Če se pa pojavijo napake/poškodbe, je pa sanacija bolj zahtevna.
Če zunanji žleb pušča, to takoj vidiš in enostavno popraviš.
Objave: 43
Teme: 10
Ocena:
1
Nekaj je mogoče modna muha, drugo pa je ker se dandanes gradi na majhnih parcelah, da lahko hišo premakneš čim bližje meji (ponavadi 4 metre), brez da bi potreboval soglasje sosedov.
Objave: 43
Teme: 10
Ocena:
1
18.1.2023 ob 13:26
(*Zadnja sprememba objave: 18.1.2023 ob 13:29 uporabnik zigec34.)
11.5 metra + 0.6 metra napušča na vsaki strani ne boš več mogel spravit v dolžino 20 metrov, če upoštevaš odmik (4 metre na vsaki strani) od meje soseda.
Objave: 15
Teme: 2
Ocena:
0
Mislim, da razumes pravilno. Imas sreco, ker ponavadi ni tako. Sicer pa lahko naredis tudi malo sirso hiso, recimo 10.5 x 8.5... odvisno kako mas gabarite definirane v lokacijski.
Objave: 11
Teme: 3
Ocena:
0
Hvala za potrditev, tudi jaz mislim, da ne bo s tem problema.
Hiša ima stranice lahko v razmerju 1:1.2, verjetno bi potem lahko malce širšo naredil, ja.