Gradnja in obnova > Energijski viri
zunanja rešetka prezračevanja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zunanja rešetka prezračevanja
#1
Projektant je v PZI zrisal dovod in odvod prezračevalne naprave iz kurilnice  skozi 2 prostora (sosednji v isti etaži pa gor skozi strop in ven). To mi ne ''štima'' saj je prostore zvočno povezal pa en kup komplikacij imam s preboji, povezavami in dolžino cevi - strošek, energetsko slabše...

Zanima me ali je lahko kakorkoli sporno, da zunanji rešetki od prezračevanja namestim pod previs. Ali se lahko zgodi, da bo odpadni zrak umazal zid?

drugi del vprašanja se pa nanaša na lokacijo rešetk ali je lahko zunanja rešetka obrnjena proti S-SV od kjer dokaj pogosto piha močna burja?  (in pod previsom)


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »