Gradnja in obnova > Napeljave
Cena izkopa za elektriko in ureditev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena izkopa za elektriko in ureditev
#1
Pozdravljeni,

prosil bi, če mi lahko napišete koliko vas je koštalo 60 metrov izkopa za elektriko. Ca. 10 metrov gre od soseda do javne ceste, tam bo pa treba naredit zaporo za kakšen dan ali dva in ca 50 metrov skopati do parcele. In seveda asfaltirat nazaj. S sosedom je že zmenjeno in podpisano.

Hvala!
#2
Od 5000€ navzgor po moje, odvisno od tega, kaj vse je zajeto. Samo zapora ceste z dovoljenji, elaboratom, signalizacijo in zaključnim asfaltom nas je pred časom stala čez 2000€ se mi zdi.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#3
zigec34 ,
ima " dragoF " kar prav.

Nekaj dni nazaj : 8m prekopa preko ceste 1400€ + 1200€ asfaltiranje. ( izkop, cevi, podboj pod robniki, zasip, odvoz,betonaža,...) Asfaltiranje bo verjetno spomladi.
Lep pozdrav
#4
OOOOOK... Mogoče sem pozabil omenit da je to ena ozka vaška cestica (sicer je asfaltirana) in ni noben problem naredit obvoza. Smile Pet jurjev za takle hec, ki traja dva, tri dni se mi zdi mal preveč. Ceste ne mislim cele prekopavat, ampak ob robu potegnit jarek (z najožjo žlico bagra, 40 cm).
#5
Upam, da vam je jasno, da kakršenkoli poseg na cesti ali tik ob njej, po domače ni dovoljen. Potrebno je kar nekaj papirjev in dovoljenj. Med drugim boste morali dostaviti podatke o izvajalcu, ki mora imeti za prekopavnje cest registrirano dejavnost. Ne more kdorkoli, ki ima bageček kopat po cesti, če ni za to registriran. Pišem iz lastnih izkušnenj. Ko smo pri nas kopali cesto, je bil v pol ure inšpektor zraven in hotel videti dovoljenja. Ponudili smo mu mapo s papirji, jo je odprl, bežno prelistal, se obrnil in odšel.
Pa da še dodam, tudi naša cesta je ravno tko nepomembna, vaška cesta.
#6
Ne bi rad pametoval, ker ne poznam razmer vendar bi te pa opozoril na nekaj stvari, če mogoče nisi bil pozoren. Kot si zapisal, gre za distribucijski kablovod, ki bo napajal tvoj objekt. Torej si prav gotovo dobil soglasje za priključitev. Tam med ostalimi pogoji piše, da si moraš pridobiti ustrezno dokumentacijo oz. PZI projekt NN elektropriključka, ki tudi ni zastonj in si moraš nanj pridobiti pozitivno mnenje elektrodistributerja. Med tehničnimi pogoji pa ti piše, kako je treba NN elektropriključek narediti.
Ker kabelska trasa poteka pod utrjenimi površinami (cesta) boš verjetno moral cev obbetonirati. Poleg cevi boš moral položiti pocinkani valjanec 25 x 4 mm. Nekoliko pod površino ca 30 cm bo treba položiti opozorilni trak. In še pred zasutjem oz. obbetoniranjem boš moral pri elektrodistributerju naročiti geodetski posnetek položene cevi. Če boš prej zasul, boš kopal ponovno.
#7
Hvala vsem za informacije. Tudi to kar je napisal mirator mi je že jasno. Nau šlo za jurja al pa dva, bomo mogl kr na debelo požret, nau druge. :/


Skok na forum:
Zadnje novice

Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
14.06.2024 ob 08:28:20
Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
V podjetju Lumar v torek 18. junija, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili izjemno... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »