Gradnja in obnova > Energijski viri
Praznjenje sistema talnega gretja s višinsko razliko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Praznjenje sistema talnega gretja s višinsko razliko
#1
Ker je pritisnil mraz moram za vsak slučaj spraznili sistem talnega gretja, ki ga imamo v mansardi sicer že vseljene hiše. 

Ali bo sistem dovolj dobro izpraznjen, če dam na oba ventila vrtni cevi. Tisto, ki bo na riklafu bom speljal skozi okno in čez škarpo, tako, da bo konec cevi vsaj 5 m nižje od talnega gretja. Drugo bom pa na pipo priključil in potem vsako vejo posebej preko dovoda najprej zaštartal s pritiskom iz pipe, nato pa dovod odpel s pipe in počakal, da vlek, ki ga ustvari višinska razlika naredi svoje.

Se vam zdi to zadostno? Ali moram še s kompresorjem vsako vejo prepihat?

Lp
#2
Cveto11,ja kaj imaš mansardo neizolirano?
Ali nimaš sistema povezanega, da bi lahko vzdrževal minimalno temperaturo?
#3
Trenutno je še neizolirano. Material za Knauf strope je sicer že na bajti. Bo v kratkem knaufar prišel. Trenutna temperatura v mansardi je 4°C zunaj je pa bilo minus sedem zjutraj. Sistem je že priključen, vendar ni ločen od sistema, ki ga imamo v pritličju. Lahko bi čaral s priprtimi ventili dovoda in odvoda na razvodih, nisem pa siguren, če je to dobra rešitev. Se mi zdi vseeno boljša rešitev, da izpraznim sistem in je sigurno mir.
#4
Cveto11, če imaš možnost kompresorja sicer ne rabiš velikega pritiska ampak ko bo pihnilo na iztoku bo sigurno.
Prazneš pa vejo za vejo , odpreš in zapreš,da nebi kaka voda zašla v izpraznjeno vejo, izpraznit pa bi sigurno bilo najbolje oziroma ,če bi knaufar začel hitro z delom bi lahko malo čaral z ventili in varoval vodo pred zmrzalijo?
Ko bi knaufar namestil izolacijo pa bi mu lahko že malo ogreval delovno mesto..
#5
@cveto, ta tvoj sistem z natego je vprašljiv. Kakor hitro bo potegnilo nekaj zraka, se bo ustavilo in boš lahko pustil kakšen žep vode v ceveh.
Na tvojem mestu bi raje razvil par bal volne po tleh, če jo itak že imaš na lokaciji.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »