Gradnja in obnova > Energijski viri
Kronoterm sanitarna toplotna crpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kronoterm sanitarna toplotna crpalka
Pozdravljeni,

Kako se kaj obnesejo Kronoterm sanitarne toplotne crpalke? Kako dolgo zivljensko dobo kaj imajo?
Imam jo 10 let pa sem jo do sedaj imel  vklopljeno le izven kurilne sezone.
Od letos imam dovolj elektrike (SE) pa ne vem ali naj jo uporabljam tudi cez zimo ali naj raje grejem preko peci? Sem opazil da ogrevanje vode kar dobro premesa vodo v zalogovniku.

Toplotna dela BP samo nebi rad, da bi zaradi prihranka parih kubikov sekancev prej spil toplotno ki pa jo “nujno” rabim za ogrevanje vode izven kurilne sezone. 

Kaksne imate kaj izkusnje z zivljensko dobo? Je po 10 letih smiselen kaksen servis ce dela bp?
Jo bo celetno obratovanje spilo?

Lp
Pri meni je v obratovanju od leta 2005. Brez servisov.
TČ2 VZRT/E 231ECO od leta 2012, stalen priklop, enkrat letno snamem pokrov in zelo nežno in previdno posesam rebra toplotne enote.
TČ2VZRT/E-321AVT 2008 obratuje non-stop po potrebi.
Leta 2018 menjan kompresor (preboj), je pa ''oskrbovala'' s toplo vodo 9oseb (zdaj zgolj še 4).
Drugače povedano, kdor jo goni za manj oseb oz.porabe, ima lahko tudi pol manj obratovalnih ur (obrabe).
Napram ogrevanju sanit. vode napram kurilcu prej..., je cena komplet servisa bila pokrita v letu dni.
Dokler ti dela BP je servis nesmiselen potrdi servier...
Glede uporabe pa ...? Ne vem , če nekaj kupiš (tudi avtoitd...) kupiš za uporabo običajno, ne?
Druga je, če gledaš skozi ceno, kjer so sekanci še vedno v prednosti. Če pa ti to ''moti'' oskrbo pri ogrevanju , verjetno ne bi smel biti vprašaj? Vsaj meni ni.

Skok na forum:

Zadnje novice

Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
08.12.2023 ob 11:29:54
Marlesov dan odprtih vrat v Sežani
V Sežani bo v soboto, 16. decembra, med 10. in 14. uro potekal zadnji letošnji Marlesov dan odprtih vrat, na katerem bo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »