Gradnja in obnova > Napeljave
Senzor izliva vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senzor izliva vode
#1
Pozdravljeni, 
nekoliko slabo premišljeno smo v kuhinji dali prednost estetiki pred funkcionalnostjo in imamo na tleh parket. Sedaj ramišljam o senorju izliva vode, ki bi ga namestil nekam pod umivalnik, pomivalni stroj, hladilnik, zmrzovalnik... Ali ima kdo kaj takega? Na spletu na hitro nisem našel nič uporabnega. Idealno bi bilo, če senor ne bi bil točkovni, ampak bi pokrival večjo površino. 
Hvala in LP
#2
Senzorjev je veliko, samo ne vem če vam bodo kaj pomagali, ker ne poznam takšnih, ki bi zaznal vsako kapljico. Predlagam, da najprej poskrbite za kvalitetno izvedbo vodovoda, da bo nevarnost izlitja vode minimalna. Tudi če bi senzor imeli, kako bi si z njim pomagali, ko bi se aktiviral? Kako bi preprečili nadaljnje izlitje, ko vas ni doma, saj senzor ne zna zapreti vodo.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#3
Jaz uporabljam te senzorje: https://www.shelly.cloud/en-si/products/...view/flood

Na dovodu vode v hišo pa motorni ventil krmiljen preko releja. Če zazna vodo, zapre glavni dovod v hišo.

Flood ima tudi zvočno opozorilo in opozorilo na telefon preko Shelly aplikacije.

Imam več teh senzorjev in Shelly relejev in sem zadovoljen.
#4
Če boš hotel preprečiti da morebitno puščanje vode ne poškoduje parketa, boš moral na kritična mesta dati nekakšno nizko kad in tam senzor.
#5
Natanko tako. Pod porabnike vode postaviti kad. Pod umivalnik, pod pomivalni stroj. Najenostavnejši senzor se sicer naredi iz lesenega pripenjača za perilo, dveh risalnih žebljičkov in tablete Aspirina. Med stiskalne površine pripenjača risalne žabljičke, pod njih kabel, vmes tableto... in vse skupaj na zvonec. Če si doma, skočiš, zapreš porabnika vode, sicer pa vežeš preko trafota in elektroventila na dovodu vode. Uradnih verzij ja na n.pr. Conradu kar nekaj. Se strinjam, da je parket v kuhinji neumnost. Zavaruj proti izlivu vode, še najbolj enostavno. Sam imam pod kuhinjskimi elementi luknjo do kletnih prostorov.


Skok na forum:
Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »