Gradnja in obnova > Napeljave
Števec za vodo - lokacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Števec za vodo - lokacija
#1
Pozdravljeni. V naselju so ob polaganju kanalizacije na novo položili tudi vodovod. Sedaj so se lotili priključevanja. Zanima me, če obstaja predpis, da mora biti števec nameščen izven hiše. Namreč želijo narediti poseben jašek na parceli, kjer je trenutno le ventil ter premakniti števec iz kleti, kjer je sedaj nameščen. To bo ob vseh drugih že 4. jašek. Daljinsko odčitavanje deluje sedaj brez težav.
Zanima me še, če se ob tem priporoča menjava cevi do hiše oz. do obstoječega števca. Predlagajo namreč tudi to. Ne diši mi razkopavanje praktično do temeljev kleti in potem nadometno polaganje nove cevi. Predvidevam, da je obstoječa cev pocinkana, vsaj taka se priključi na obstoječi števec. Nova bi bila verjetno alkaten? Hiša je stara 30 let. Ko smo lani obnavljali notranjost so bile pocinkane cevi še zelo dobre z minimalno oblogami. Kaj se lahko v naslednjih 30. letih zgodi z zunanjo?Smile
#2
Ne poznam sicer predpisov na tem področju, vendar mislim, da vam hočejo dobro. Zdaj, ko se dela da naredite tko, kot je treba. Sicer pa morate na stvari gledati tudi drugače. Čas gre naprej in stvari se spreminjajo. Ali vozite avto izpred 30 let, imate pralni stroj izpred 30let, uporabljate mogoče televizor izpred 30 let, ...
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#3
Jaz imam predpis da mora biti vodovodni števec zunaj na dostopni nepovozni površini, tako, da imajo komunalci vedno dostop do njega. Ampak pri nas je relativno novo naselje.
#4
Sedaj se števci dajejo izven objekta, tako da se tega ne boš izognil.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »