Gradnja in obnova > Napeljave
Števec za vodo - lokacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Števec za vodo - lokacija
#1
Pozdravljeni. V naselju so ob polaganju kanalizacije na novo položili tudi vodovod. Sedaj so se lotili priključevanja. Zanima me, če obstaja predpis, da mora biti števec nameščen izven hiše. Namreč želijo narediti poseben jašek na parceli, kjer je trenutno le ventil ter premakniti števec iz kleti, kjer je sedaj nameščen. To bo ob vseh drugih že 4. jašek. Daljinsko odčitavanje deluje sedaj brez težav.
Zanima me še, če se ob tem priporoča menjava cevi do hiše oz. do obstoječega števca. Predlagajo namreč tudi to. Ne diši mi razkopavanje praktično do temeljev kleti in potem nadometno polaganje nove cevi. Predvidevam, da je obstoječa cev pocinkana, vsaj taka se priključi na obstoječi števec. Nova bi bila verjetno alkaten? Hiša je stara 30 let. Ko smo lani obnavljali notranjost so bile pocinkane cevi še zelo dobre z minimalno oblogami. Kaj se lahko v naslednjih 30. letih zgodi z zunanjo?Smile
#2
Ne poznam sicer predpisov na tem področju, vendar mislim, da vam hočejo dobro. Zdaj, ko se dela da naredite tko, kot je treba. Sicer pa morate na stvari gledati tudi drugače. Čas gre naprej in stvari se spreminjajo. Ali vozite avto izpred 30 let, imate pralni stroj izpred 30let, uporabljate mogoče televizor izpred 30 let, ...
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#3
Jaz imam predpis da mora biti vodovodni števec zunaj na dostopni nepovozni površini, tako, da imajo komunalci vedno dostop do njega. Ampak pri nas je relativno novo naselje.
#4
Sedaj se števci dajejo izven objekta, tako da se tega ne boš izognil.


Skok na forum:
Zadnje novice

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
18.06.2024 ob 09:24:25
Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
Ljubljana, 18. junij 2024 – Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »