2.12.2022 ob 22:31 (*Zadnja sprememba objave: 2.12.2022 ob 22:33 uporabnik CarLazar.)
Pozdravljeni,
V razdelilni omari od talnega gretja sem opazil da je en kazalnik pretoka popolnoma črn. In to ravno od te veje prostora ki zelo slabo greje. Ne ostanebdosti preyoka zanjo.
Je to uredu da je črno
Je to potrebno sanirat?
Vse maš umazane. Jaz bi naredil eno splakovanje talnega, šlauf iz vodovoda na DV, šlauf iz PV v odtok, pa gasa. Indikatorje se ponavadi da odšraufat in jih umiješ posebej, jaz sem tako naredil in so kristalno čisti zdaj že 2 leti.
Ne vidi se pretokov, če je v otroški premali, pripri vse druge. Poglej, če imaš slučajno spodnji ventil še kaj priprt.
Hala za odgovore.
Po sezoni bomo zamennjali vodo i dodali tisto kislino pa bo.
Za pretok v otroški sobi pa nevem... Pretoki ostalih vej so že priprti maximalno kolikor so lahko. Ne ostane dovolj pretoka nekako.. Mogoče pumpa premalo daje pretoka...bi bilo mogoče fino dati malo močnejšo....??
Ali pa,kot je omenil sosed, dol v prvem štuku ,pri mami, malo spodaj pripreti vse radiatorje ,da potem ostane več pretoka pri nas zgoraj kjer imamo talno. Ampak mi je čudno da je za oba štuka za radiatorje in za talno ista pumpa. Nekako se mi zdi da ni.... Moram pogledat... Kaj menite?
Ne vem koliko ima veze ali pa. V hiši (bivalni skupnosti) kjer delam imamo pozimi vsako leto težavo z radiatorskim ogrevanjem 2 sob (radiatorjev) na zadnji veji toplotnega ogrevanja. Dvig temperature na peči na maks, pripiranje ostalih radiatorjev (ki so hitro spet odprti nazaj,...)., klicanje vzdrževalcev in ni da ni. Ker kljub prošnjam da dvignejo temp. ogrevanja na Termostatu tega nihče ne naredi.
Pa je to edina rešitev. Stopinjo, dve gor (iz 21 na 22,5) in laho znižaš na peči iz 83 na 70 stopinj. Ker vodo "čudežno" požene do zadnjega radiatorja.
Mogoče to pomaga ?