Gradnja in obnova > Energijski viri
Črn kazalnik pretoka talno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Črn kazalnik pretoka talno
Pozdravljeni,

V razdelilni omari od talnega gretja sem opazil da je en kazalnik pretoka popolnoma črn. In to ravno od te veje prostora ki zelo slabo greje. Ne ostanebdosti preyoka zanjo.
   Je to uredu da je črno
Je to potrebno sanirat?

Hvala
Lp
T

Priložene datoteke Predogledne slike

Vse maš umazane. Jaz bi naredil eno splakovanje talnega, šlauf iz vodovoda na DV, šlauf iz PV v odtok, pa gasa. Indikatorje se ponavadi da odšraufat in jih umiješ posebej, jaz sem tako naredil in so kristalno čisti zdaj že 2 leti.

Ne vidi se pretokov, če je v otroški premali, pripri vse druge. Poglej, če imaš slučajno spodnji ventil še kaj priprt.
Ostale pretoke malo zmanjšaj pa bo tudi na zadnji veji več pretoka.
S čim pa ste napolnili sistem, zgleda kot surova nafta Big Grin?

Saniraš lahko samo z menjavo vode v sistemu, ampak bo čez čas spet postala umazana. Te lončke pa ne vem kako bi se sčistilo.
Če želiš res čiste lončke brez kisline ne bo šlo. Odlično čistilo za ta namen je Tarolit.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Jaz nimam indikatorjev pretoka, nimate pojma, koliko lažje je življenje.

Ok, tudi če bi jih imel, jih ne bi videl. Omarico sem nazadnje odprl pred sedmimi leti. Takrat, ko sem napolnil sistem z vodo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
Pozdravljeni,

Hala za odgovore.
Po sezoni bomo zamennjali vodo i dodali tisto kislino pa bo.
Za pretok v otroški sobi pa nevem... Pretoki ostalih vej so že priprti maximalno kolikor so lahko. Ne ostane dovolj pretoka nekako.. Mogoče pumpa premalo daje pretoka...bi bilo mogoče fino dati malo močnejšo....??
Ali pa,kot je omenil sosed, dol v prvem štuku ,pri mami, malo spodaj pripreti vse radiatorje ,da potem ostane več pretoka pri nas zgoraj kjer imamo talno. Ampak mi je čudno da je za oba štuka za radiatorje in za talno ista pumpa. Nekako se mi zdi da ni.... Moram pogledat... Kaj menite?

LP
T
Ne vem koliko ima veze ali pa. V hiši (bivalni skupnosti) kjer delam imamo pozimi vsako leto težavo z radiatorskim ogrevanjem 2 sob (radiatorjev) na zadnji veji toplotnega ogrevanja. Dvig temperature na peči na maks, pripiranje ostalih radiatorjev (ki so hitro spet odprti nazaj,...)., klicanje vzdrževalcev in ni da ni. Ker kljub prošnjam da dvignejo temp. ogrevanja na Termostatu tega nihče ne naredi.
Pa je to edina rešitev. Stopinjo, dve gor (iz 21 na 22,5) in laho znižaš na peči iz 83 na 70 stopinj. Ker vodo "čudežno" požene do zadnjega radiatorja.
Mogoče to pomaga ?

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »