Gradnja in obnova > Napeljave
Vezava indukcije trofazno

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vezava indukcije trofazno
#1
Indukcije ne morš vezat na trofazni tok, ker je plošča očitno namenjena za enofazno oz. dvofazno vezavo. Smile

Prvo moraš vedet kako imaš zvezane varovalke v elektro omarici. Verjetno si predvideval, da bo indukcija (in večina kuhinjskih naprav) na svojih varovalkah v treh fazah? V tem primeru bi jaz vezal po dvofazni shemi. Pa tudi kabel se mi ne zdi primeren za enofazno vezavo, ker ni 4mm2 (piše v navodilih da je minimalni presek za enofazno vezavo 4 kvadrat).

Kako vezat , ti lepo piše v navodilih. Sledi navodilom "2-fazna priključitev (16A), 2 fazi, 1 nevtralen vod". Črno žico v luknjo L1, Rjavo žico v luknjo L2, modro žico v luknjo N1 (ki jo brikaš z N2), ozemljitveni vodnik v PE luknjo.
#2
Ja, pečica in indukcija imata svojo varovalko in svoj ločen kabel.
Ostali aparati imajo pa svoje vtičnice in svoje varovalke.
Ne zastopim ravno tega brikanja. Ne bi rad za to klical električarja, ker sem že marsikaj lahko sam priklopil čisto enako kot on.
#3
Na modrem vodniku imaš sponko z 3 luknjami. V sredinski lukni je že modra žica vstavljena, ti pa v preostali luknji daš kos modre žice in eno povežeš na N1 drugo pa na N2. Rabiš dve žici primerne dolžine. Ostalo je že žigec34 napisal, jaz pa še dodam, da si izklopi fid stikalo ali glavno stikalo kar pač imaš vgrajeno.
#4
Citat:Ja, pečica in indukcija imata svojo varovalko in svoj ločen kabel.

Ja, to je sicer v redu. Nisi pa povedal ali trifazno ali enofazno. Verjetno, glede na priloženo sliko trifazno. Tvojo indukcijo priključi na dve fazi skladno z navodili, trejo fazo pa pusti v dozi. Priključi na dve fazi po pametno ( da ti ne bo pregorevala glavna varovalka pri števcu), tako da boš obremenil najmanj obremenjeni fazi. Ugotovi, katere velike porabnike imaš vključene istočasno in na istih fazah.
#5
Če si blizu Lj ali Vrhnike, lahko priklopim jaz za par evrov. Če si dlje, bo pač parkrat po par evrov Smile .
LP,
Samojed
#6
Sem iz Sevnice.


Skok na forum:
Zadnje novice

Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
28.03.2023 ob 13:35:52
Skrbno načrtovanje prihrani čas in denar
Kdor se je kdaj v življenju lotil prenove kopalnice, ve, da se ta lahko hitro spremeni v nočno moro. Še posebej, če imamo smolo z... Beri dalje »