Objave: 4008
Teme: 3
Ocena:
26
Kaj boš s tem?
Poglej še enkrat kaj si predlagal za nakup.
Objave: 40
Teme: 10
Ocena:
0
Ups, zdaj vidim, da je vlažilnik. Žal razvlaževalcev za 100 eur ni več nikjer.
Ocena:
0
Verjetno bom kar zračnik z ventilatorjem montiral. Manjša investicija in tudi potem poraba.
Objave: 314
Teme: 7
Ocena:
9
Sem mnenja, kot sem že napisal, ventilator problema ne bo rešil.
Jaz bi napravil notranjo izolacijo zunanjih sten, 6 (ali 8) cm stirodur nalepiti (lepilo nanesti na vso površino) na obstoječo keramiko/omet in obdelati kot fasado s tankoslojnim ometom ali direkt na stirodur položiti ploščice.
Enkrat narediš in pozabiš, da je kdajkoli bil problem. Preverjeno, pred 20-timi leti narejeno in nikoli več sledu o kondenzu ali plesni.
Bistvo je v tem, da se notranja površina zidov zaradi male toplotne vpojnosti skoraj istočasno z gibanjem notranje temperature zraka ogreje.
Karkoli boš že naredil, čez čas poročaj, kako se bo obneslo.
Ocena:
0
Uh to z izolacijo pa ne bo šlo, ker je na zunanji steni tudi tuš. Že tako je majhen od 80cm in če dam še 8cm izolacije izgubim prostor in se že zadeva v školjko.
Objave: 7262
Teme: 14
Ocena:
53
sorc, v Hoferju imajo trenutno 20L/dan razvlažilec za 120eur. Meni zgleda solidno.
Ocena:
0
2.12.2022 ob 10:31
(*Zadnja sprememba objave: 2.12.2022 ob 10:34 uporabnik sorc.)
Kar se tiče pa izgub in porabe...A ni isto če odprem okno na stežaj za 10 minut, ali pa mi ventilator laufa 30 minut. Hladim v obeh primerih.
Ja sem ga videl. 400W je. To pomeni, če mi laufa 5 ur na dan mi gre 2kw elektrike. To je nekje 0.20 eur na dan.
Ocena:
26
2.12.2022 ob 10:48
(*Zadnja sprememba objave: 2.12.2022 ob 10:48 uporabnik pentax.)
V neki kopalnici razvlažilec ne more delat 5 ur na dan..saj jo razvlaži v 20 minutah, potem se bo pa zgolj po potrebi vklapljal za nekaj minut.
Idealno bi bilo, če bi ti razvlažilec delal zgolj takrat ko višina RH zraste nad želeno in da se razvlažilec takrat sam vklopi Ker nekateri imajo "standby" v obliki konstantnega delovanja ventilatorja in ko pride RH čez mejo vklopi kompresor za potrebo razvlaževanja. Tisto je pa poleg nepotrebnega še moteče, da piha konstantno nepotrebno.
Objave: 7262
Teme: 14
Ocena:
53
400W je nazivna moč. V pogojih đungle in ko dela na max.
Sicer ima lepo nastavljivo RH in dela po potrebi. Jaz imam tiste iz baubava in se tudi ventilator izklopi, ko doseže želeno. Skratka če še odtok spelješ v sifon, je to vklopi in pozabi.
@pentax, ni samo 20min. Pri nas po tuširanju dela v kosu vsaj 1h (mokra banja, stene, brisače), da zbije iz tistih 95% na 55% in začne taktirat. Potem se ponovi vaja, ko se gre tuširat drug.
Ocena:
26
Energetik, ma saj veš, da je vse odvisno od stvar navad in ostalega. Pri nas se moja tušira do pare, jst pa skor da s sobno temperaturo, otroka tudi poskušam usmerit bolj v svoje vode in ne v parne kopeli, ker v rudniku ravno ne delamo, da bi rabil kaj s temperaturo odstranjevat s sebe :D.
To je pa super ja, da se tudi ventilator pri tvojem ugasne, ko doseže želeno RH. Pri starših na žalost razvlažilec nima takega načina in potem tist ventilator ruži za brezveze in še na roke se rabi vklapljat.
Ocena:
0
Tud men se 20 min sliši nemogoče.
Objave: 1376
Teme: 13
Ocena:
38
sorc, smo ti že večkrat povedali, da tista elektrika, ki jo bo porabil razvlažilec ne gre v nič ampak v toploto v kopalnici.
Težave s plesnijo v kopalnici imaš ravno zato, ker jo ogrevaš kampanjsko in se njeni zidovi preveč ohladijo kar je idealno gojišče za plesen, v kombinaciji z vlago.
Ali jo ogrevaj in suši ali pa glej plesen. Prvo nekaj stane, drugo je več ali manj zastonj.