Gradnja in obnova > Energijski viri
toplotna črpalka - izklapljanje s timerjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
toplotna črpalka - izklapljanje s timerjem
#1
Pozdravljeni,
že 4 leta imam TČ Mitsubishi Zubadan 8 kW z notranjo enoto Ecodan.
Zaradi zmanjšanja porabe elektrike sem v tem mesecu (november) nastavil timer za delovanje in poraba je bila res manjša. Nastavil sem temperaturo vode v radiatorje +4°C in izklapljanje ponoči ter podnevi nekaj intervalov.

Sedaj pa bo zunanja temperatura kmalu pod 0°C in bi vprašal, ali je nevarnost zamrznitve ali kakšna druga nevarnost glede zunanje enote TČ, če celo noč ne dela.
#2
A nimaš med zunanjo in notranjo enoto plinsko povezavo
#3
Je plin. Sem pred nakupom tehtal tudi monoblok črpalko, pa mi je en prodajalec to odsvetoval za osrednjesolovensko podnebje.
#4
Ko bo plin zmrznil, se pa sekiraj. To bo takrat, ko bo luna štirioglata... le glej vsak večer ven, da ne boš po nesreči tisto noč TČ ugasnil.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »