Gradnja in obnova > Energijski viri
toplotna črpalka - izklapljanje s timerjem

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
toplotna črpalka - izklapljanje s timerjem
Pozdravljeni,
že 4 leta imam TČ Mitsubishi Zubadan 8 kW z notranjo enoto Ecodan.
Zaradi zmanjšanja porabe elektrike sem v tem mesecu (november) nastavil timer za delovanje in poraba je bila res manjša. Nastavil sem temperaturo vode v radiatorje +4°C in izklapljanje ponoči ter podnevi nekaj intervalov.

Sedaj pa bo zunanja temperatura kmalu pod 0°C in bi vprašal, ali je nevarnost zamrznitve ali kakšna druga nevarnost glede zunanje enote TČ, če celo noč ne dela.
A nimaš med zunanjo in notranjo enoto plinsko povezavo
Je plin. Sem pred nakupom tehtal tudi monoblok črpalko, pa mi je en prodajalec to odsvetoval za osrednjesolovensko podnebje.
Ko bo plin zmrznil, se pa sekiraj. To bo takrat, ko bo luna štirioglata... le glej vsak večer ven, da ne boš po nesreči tisto noč TČ ugasnil.

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za jedilnice
04.10.2023 ob 13:35:53
Pohištvo za jedilnice
Mize in stoli – kako pomembna je pravilna izbira? Izbira pravega kompleta miz in stolov v... Beri dalje »
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »