Gradnja in obnova > Napeljave
Klokotanje v odtoku in slabo požiranje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klokotanje v odtoku in slabo požiranje
#1
Imam težavo, ki se je kar naenkrat pojavila. V odtoku iz kuhinje klokota in zelo slabo požira, ko je pipa odprta na polno. Tudi če napolnim korito z vodo in jo potem izpustim, izteče izjemno počasi. Cevi sem prečistil in ni nič zamašenega. Odušnik na streho sem tudi pregledal in ni zamašen. Mi zna kdo povedati kje je problem, da se stvar kar naenkrat pojavi? Nikoli prej ni klokotalo in vedno je požiralo brez problema.

Hvala
#2
Zamašena je kanalizacijska cev ali cev, ki je speljana do nje.
#3
Če ti drugje normalno požira potem imaš težavo od kuhinje do večje kanalizacijske cevi. Če ti tudi drugje slabo požira, potem imaš zamašeno glavno kanalizacijsko cev. Če imaš jaške, jih odpri in poglej ali so prazni ali polni.
#4
Drugje normalno požira. Samo v kuhinji je problem. Sem pa šel skozi odtočno cev vse do jaška in je ok. Tudi mr. muskolo sem spustil skozi.
#5
Sam sifon od korita je najbrž tudi očiščen, kako pa priteče odpadna voda v jašek oz ali tudi takrat klokota? S čim si pa odtok očistil, tisto z muskolom lih ni merilo. Če je sifon brez ovir, v odtočno koleno pa napelješ gibljivo cev in mora voda v curku priteči v jašek, če je vse ok in je do sedaj požiralo. A je to korito končni porabnik in ima tudi na samem koritu odduh oz preliv?
#6
Vse te kemične zadeve za čudežno odmaševanje so za v kanto.
Muscolo ti je stopil nečistoče v sifonu, jih porinil naprej po cevi, tam pa so spet "zamrznile"
Zamašena je kanalizacijska cev ali cev, ki je speljana do nje....lahko je zamašen celo jašek, kot je zgoraj napisal @dvojka.
#7
Sifon pod koritmo vzami dol ter ga očisti. Če klokota v koritu potem je ziher sifon zamašen.
#8
Veš da sem prvo stvar očistil sifon pod lijakom in jašek pogledal je tud ok. Voda priteče normalno. Šele nato sem spustil Muskolo.
#9
Ojla,
Po 13 letih v hiši sem se tudi sam soočil s problemom, ki ga opisuješ in ga rešil na naslednji način. Začel sem z razno kemijo in ni nič pomagalo. Ugotovil sem, da se trdovratna maščoba iz kuhinjskega odtoka nabira in prijema za stene odtočnih plastičnih cevi, ki so fi 50. Cev pstaja vse ožja in ožja in na koncu ima tako majhen pretok, da pride do zajema zraka, katerega zaznaš kot klokotanje v lijaku.
Sam sem zadevo rešil s "podgano". Imel sem visokotlačni čistilec in zanj sem kupil odgovarjajočo čistilno cev, ki jo v pogovornem jeziku imenujemo tudi podgana. Na ta način sem prepucal cev do vertikale in sedaj imam že 2 leti mir, ko pa se bo spet pojavilo podgana že čaka v nizkem štartu. Na enak način sem reševal zamašen odtok v kopalnici, kjer pa so velikokrat problem lasje. V tem primeru je podgana prebila šop las in mi jih počasi prignala nazaj na sifon. To me je zelo presenetilo, vendar sem ugotovil da deluje.
lp


Skok na forum:
Zadnje novice

Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
14.06.2024 ob 08:28:20
Na individualno prilagojena hiša Lumar Primus-D 146 s paketom Design
V podjetju Lumar v torek 18. junija, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat. Tokrat bodo predstavili izjemno... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »