Gradnja in obnova > Napeljave
Problem z razpoložljivostjo interneta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z razpoložljivostjo interneta
Imamo problem in sicer je na naši parceli možen samo internet preko bakrenega kabla, optika ni možna. 
Dejansko internet dela ok, vendar ko je uporabnikov več - televizija, več naprav na wi fi,.. Je povezava slabša in povzroča motnje.
Možno je dobiti od ponudnika še eno naročnino in sicer preko satelita, vendar če je slabše vreme zadeva deluje slabo ali pa sploh ne. Plus dodaten strošek za novo naročnino, 30€+. Preko bakrenega kabla ni možna nova dodatna naročnina.

Mobilni internet bi bil verjetno zadovoljiva opcija in bi tako imeli dodaten wifi. Sem zasledil da lahko kupiš modem in sim kartica cca 300gb..

Ali ima kdo takšno izkušnjo in kaj bi lahko naredili, da bi lahko vsi koristili internet in si ne bi povzročali motenj v povezavi?
Mi imamo hibridni modem od a1 TV lavfa po kablu internet pa preko mobilnega signala
teoretično 40/20 vendar ob obremenitvah hitrost pade
Največji riziko v življenju je, če nikoli nič ne razkiraš
Ravnokar imajo na a1 neki ultra internet na 5g omrežju.
Probaj. Maš pa eno leto po smešni ceni brez vezave in pa 30dni lahko preizkušaš brez stroškov...
Kak signal imaš na GSM omrežjih ?
Ko smo naredili hišo, nismo imeli nobene variante za priklop na internet, zato sem preizkusil različne zadeve (ampak vedno brez TV, ker je nismo uporabljali):

mobilni internet preko GPRS - neuporabno
satelitski internet - OK vendar drago, omejitev prenosa, občuti se zamik signala
mobilni internet preko LTE - super, nisem pogrešal ničesar drugega

Sedaj imamo optiko.
Zgleda bo potrebno neka mobilna varianta.

Samo simobil oz a1 ima slab signal tu, mobitelov signal je najmočnejši. Imam t2 paket tv, internet in s tem tudi njihovo sim kartico in je dobro to da lahko uporabljam katerokoli omrežje oz stalno mobitel, ker partnerka ima a1 in slabo omrežje. Kam da se obrnem da dobim zadovoljiv mobilni internet?
Kaj pa starlink?

https://www.starlink.com/
Ne vem zakaj bi imel dva ali več wifijev... Vzameš multi WAN router (ali switch), po možnosti load balancing, in zadeva laufa nemoteno ne glede na stanje posameznega zunanjega omrežja.
Vprašaj na Mobitel za hibridni modem, če imaš kakšen oddajnik v bližini.
Tako imam jaz, ker do nas pride 8 km bakrenega kabla.
Tv je sedaj na kablu, internet pa na oddajniku, vse dela odlično.
A1 in ostali operaterji, te opcije niso imeli.

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »