Gradnja in obnova > Energijski viri
Obtocna crpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obtocna crpalka
#16
Upam da se lepse vidi


Priložene datoteke Predogledne slike
       
#17
Saj videlo se je že prej koliko toliko. Hec je v tem, da imaš črpalko na enakem mestu kot je bila pri 4 potnem mešalnem ventilu. Mojster ki je takrat delal centralno, je mogoče črpalko namestil na povratni vod tako, da je vodo tlačila v peč od spodaj. Sedaj je ostala enako, povezana je pa na izhod iz peči. Naredi tako kot sem napisal včeraj ter poročaj rezultate.

katera cev je dvižni vod in katera je povratni vod, na starih obstoječih ceveh se iz slik ne vidi. to boš moral ti ugotoviti.
#18
Črpalka je na povratnem vodu s puščico navzdol, črpalka mora na desno cev, puščica gleda navzgor in na novo povezat zgornji izhod iz kotla, povratek pa na spodnji priklop. To bo vsa zgodba okol tega, vse drugo je zguba časa.
#19
Hvala za odgovore. Cakam majstra kateri je to delo da pride zrihtat kak je treba. Lp
#20
Edino pravilno da pride tisti šušmar, ki je to delal popraviti. Sicer nima veze z naslovom teme, ampak zakaj si je nekdo zaželel odstraniti mešalni ventil?
Ker po mojem mnenju je fajn imeti možnost regulirat temperturo vode v radiatorje vsaj malo, da ne gre direkt iz peči.
#21
Da ne odpiram nove teme, mene pa zanima sledeče: pri peči je crknila črpalka za kroženje vode čez peč in zalogovnik. Zdaj sem dobil novo od IMPPumps in ima tri možnosti nastavitev in sicer pri vsaki možnosti tri hirtosti.
Katero opcijo naj izberem: - proporcionalni tlak
                                      - konstantni tlak
                                      - konstantna hitrost


Skok na forum:
Zadnje novice

Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »