Objave: 695
Teme: 0
Ocena:
-37
8.1.2023 ob 00:13
(*Zadnja sprememba objave: 8.1.2023 ob 00:13 uporabnik oneh.)
Saj sprašujem ravno zaradi tega- preko poletja in ker imam TČ na zahodu se mi je vsak dan prožil alarm za visoko temperaturo na zunanji enoti.. Po eni od posodobitev se je to nehalo. Potem so izdali neko posodobitev za defroste in imam občutek da je stvar drugačna. Stvar me zanima le v luči- da nimajo skritih "posodobitev" ampak le tisto, kar napovedo.
Da pa je možen hrošč ali ipd... je pa vsakemu z vsaj minimalnemu poznavanju programiranja nekaj samoumevnega.
Objave: 60
Teme: 3
Ocena:
0
8.1.2023 ob 00:22
(*Zadnja sprememba objave: 8.1.2023 ob 00:23 uporabnik sandos.)
SASSAPO kje pa se nastavi filtriranje na 2 uri?
Imam pa ta novi SMO40 z LCD touch zaslonom.
Vremensko sem izklopil sedaj.
Sedaj zvečer sem opazil zakaj pade temperatura... stopinjske miute padejo na nulo... vodo ki je prej pošiljalo v radiatorje je bila 44 stopinj sedaj pošilja 35 in vse miruje cca 20 min ... tudi v zalogovniku pade voda na 35 stopinj ... potem pa počasi spet dviguje stopinjske minute in posledično vodo v sistem povečuje. Predenj vse ogreje spet nazaj traja kar nekaj časa.
Imam pa ta novi sistem z LCD touch zaslonom.
Hvala za odgovore.
Objave: 11
Ocena:
0
#sandos.. v meniju 7.1.10.2
Sem pa tudi jaz včeraj še enkrat naredil vklop po notranji temp. ter spustil čas filtriranja na 2h, pred tem je bil nastavljen na 24h pa da vidim. Nazadnje ko sem dal po sobni temp. je bil target 23.5°c in je nihala temp. vse od 24.2°c do 22.8°c in enostavno mi to nihanje ni bilo prijetno, sploh ko je doseglo 24.2°c je padel dvižni vod na 32°c in so se ostala nadstropja pričela konkretno ohlajat tako, da sem izklopil nakoncu in dal po krivulji (tukaj sem dejansko dobil z "lastno krivuljo" najbolj konstantno temp. v hiši).
Poročam kako se bo tokrat obneslo po sobnem tipalu :)
Objave: 12785
Teme: 12
Ocena:
-503
Čas filtriranja pomeni čas do vklopa oz. izklopa ogrevanja pri mejnih zunanjih temperaturah.
Z nastavitvami notranjih temp. nima povezave.
Objave: 1808
Teme: 7
Ocena:
15
Zanimivo kakšni problemi z super duper mašino. Naše pol cenejše, delujejo prav tako dobro.
Objave: 413
Teme: 9
Ocena:
16
Nobenih problemov,.. treba se je jo pač naučit nastavit,.. Lahko zagotavljam da na radiatorskem F2120 z notranjim tipalom drži temperaturo na manj kot 1 stopinjo natančno,... praktično brez nihanja...
Ocena:
0
kje se nastavi filtriranje?
Jezi me samo to, da imam nastavljeno temperaturo na 21.0 in mi potem ko je dosegla že 21.0 DV še zmeraj drži in se ne umiri… isto temperaturo drži (npr 47 stopinj) dokle ni že 22 šele potem se začne umirjati. Nato potem pade DV na 37-38 in potem ista zgodba v kontra smeri. Ko ke temperatura v prostoru že 20.5 je dvižni vod še zmeraj 38 ali 39 nato zelo počasi dviguje… Vlasih pa drži par dni lepo…
Imam pa sobno tipalo in izklopljeno vremensko. Pa radiatorsko ogrevanje.
Zanima me kako imate nastavljene zunanje nastavitve AUX in AXC (jaz imam dva voda talno in radiatorsko) ker se tudi tam nastavljajo temperature?
Ocena:
0
tudi sam sem sedaj nastavil filtriranje na dve uri pa danes vse nadgradil na novo verzijo
pa potem sporčim. drugače bom probal tudi z vremensko na 5
Objave: 11
Ocena:
0
#sandos ja jaz sem 8.1. nazaj vklopil sobno tipalo- sem reku, da mu dam se 1x priloznost? in je sedaj cel teden ful lepo drzalo temperaturo.. nastavljena 23.5 in se je lepo cel teden vrtelo okoli 23.4 23.5 23.6 23.7.. res tocno.. brez pripomb? potem pa vceraj zvecer do 24.2 in potem je ruklno dvizni vod na sw dolocen min. 32 in se je zacela hisa hladit kar posteno- prejle zvecer je bilo ze na 23.1.. res nevem kaj ga tolk pobiksa ta krmilnik potem po enem tednu?
Ocena:
0
17.1.2023 ob 22:19
(*Zadnja sprememba objave: 17.1.2023 ob 22:19 uporabnik sandos.)
Sedaj po večji posodobitvi dva dni nazaj pa je dosti boljše, gor dol gre samo za 0,3 ali 0,4 tako, da mogoče so kaj popravili. Tudi dvižni vod lepo uravnava temperaturo… zmanjšuje in zvišuje lepo, da drži temperaturo v stanovanju konstantno. Toplota v hiši je sedaj super. Počasi pa bodo uredili ta novi sitem :)
Objave: 338
Teme: 4
Ocena:
12
18.1.2023 ob 19:25
(*Zadnja sprememba objave: 18.1.2023 ob 19:26 uporabnik sisekmisek.)
usi na radiatorskem ogrevanju. Največji prihranki pozimi so, če je krivulja zelo položna. Če zunanja niha v 24ih urah med 0-5 podnevi in do -5 ponoči se splača imeti položno krivuljo. To pomeni, da čez dan segrevaš bajto na stopinjo do 2 več in potem ponoči, ker je krivulja položna niti ne dviguješ dvižnega voda nekaj pretirano. Tako ti čez noč malo pade notranja naslednji dan čez dan, ko je zunaj spet 0 do 5 spet lepo nabira akumulacijo za čez noč. Pa ne mi zdej kako je ponoči cenejši tok. Je ja, ampak je čez dan pri 2 stopinjah boljši COP kot ponoči pri -2 ali -5. Preverjeno in testirano, da je poraba manjša. Seveda pa ne smeš bit ne vem kako občutljiv na tisto stopinjo nihanja v bajti čez dan.
Ocena:
-37
Seveda pa si lahko nastaviš krivuljo s pravo strmino pol pač preko nočnega obdobje krivuljo paralelno premakneš. Lahko si nastaviš tudi več premikov- npr. on 23 znižaš za 3 enote, ob 10 uri zjutraj, ko se začno temperatrure dvigati zvišaš za npr. 2 enoti, da nadoknadiš nočni primankljaj. Popoldne go gre sonce za obzorke pa dvigneš še za 1. enoto, da narediš zalogo za preko noči. TČ pa ti praktičn ves dan dela na enaki temperaturi DV.
Če pa krivulje ne spreminjaš ti pač ponoči dela TČ na npr. 45°C, preko dneva pa na 35°C. Kaj to pomeni za hrup, obremenitev TČ in posledično življensko dobo tako TČ kot sosedov pa ve vsak zase najbolje.
Objave: 783
Ocena:
21
Ali pa narediš na urnike ob 23 vgasne ponoči pade temperatura za 1 stopinjo , zjutraj recimo ob 8 štartne in ko nadoknadi temperaturo ne porabi niti 50% nočne potrošnje pa še tiho je. Bi pa bil problem, če ti temperatura pade več kot 1 stopinjo v tem času.
Ocena:
-37
Seveda pa moraš imeti za tako špilanje dovolj močno TČ. Pri temperaturah okrog nule ni problem. V globokem minusu je pa bolje pustiti ogrevanje 24/7.