22.11.2022 ob 21:34
Če bi pozorno prebrali, bi videli, da sem na vse več ali manj odgovoril. Napačna vezava je težko problem, če nihče ni 3 leta nič spreminjal po tem, ko je električar vse skupaj napeljal. Torej še enkrat: TRI LETA JE DELALO, sesalec se mi ves čas polni na tej vtičnici. Nekega jutra 10 dni nazaj je pa vrglo ven FID stikalo v hiši in po 1 uri smo odkrili, da je kriva ta vtičnica oz. ko sem izštekal sesalec, ni več metalo ven. Sesalec oz. njegov napajalnik ni kriv, ker se mi zdaj v drugi sobi normalno polni, enako se zgodi, ko priključim fen ali karkoli drugega.
Kako je lahko napaka v inštalaciji, če nekaj 2 leti dela?
Še odgovori:
1. Kdaj nazadnje je vtičnica bila v uporabi in je bla izpravna?
10. dni nazaj, ves čas do takrat v uporabi, nekega jutra vrže ven FID in v vtičnico se ne sme nič več priključiti oz. priključi se lahko prižgati se ne sme.
2. Ali imate na istem tokokrogu (varovalki) še kakšne porabnike, vtičnice, ki so v redu?
Ja, zamrzovalno skrinjo, pa še par stvari, vse v redu.
3. Ali ste v zadnjem času po hiši kaj vrtali v zid?
Nič.
4. Ste vi ali kdo drugi kaj šarili po električni inštalaciji?
100% ne. Vrglo je ven eno jutro ob 8 zjutraj, nihče ni nič delal.
5. Ste mogoče na novo montirali kakšen bojler ali kaj podobnega?
Nobene nove naprave nimamo več mesecev, najmanj pa na tej varovalki.
Ja, električarja še ni bilo pri meni, ker nimajo časa. Upam, da pride prihodnji teden. Sem pač radoveden, kaj lahko povzroči tako okvaro, če nekaj prej deluje pa noben nič ne spreminja...
Žaliti pa sicer ni treba. Sem iz Ljubljane sicer.
mirator, tebi pa hvala za pojasnilo in shemo. Res nisem zamenjal nule in PE, ko sem menjal vtičnico, da ne bi naredil kakšne štale res, bom počakal strokovnjaka. Ali ne bi nedelovalo ves čas, če bi bilo narobe zvezano? Pa tudi tisti ki je montiral, je bil električar... nismo sami delali...
Sem pa nekaj opazil, na drugi strani zidu je razdelilna doza, kjer gredo potem kabli v to vtičnico. Je čudno da gresta tako moder kot rumen kabel skupaj, se združita, to mi ni všeč. Ampak tako je bilo že prej, ko je delalo. Kot razumem je to ničenje in ni najboljše, če kakšna naprava ne deluje ok te lahko strese.
Pač trudim se razumeti vse skupaj. Ponavadi se trudim stvari vsaj razumeti, tudi če sam ne popravim.
Kako je lahko napaka v inštalaciji, če nekaj 2 leti dela?
Še odgovori:
1. Kdaj nazadnje je vtičnica bila v uporabi in je bla izpravna?
10. dni nazaj, ves čas do takrat v uporabi, nekega jutra vrže ven FID in v vtičnico se ne sme nič več priključiti oz. priključi se lahko prižgati se ne sme.
2. Ali imate na istem tokokrogu (varovalki) še kakšne porabnike, vtičnice, ki so v redu?
Ja, zamrzovalno skrinjo, pa še par stvari, vse v redu.
3. Ali ste v zadnjem času po hiši kaj vrtali v zid?
Nič.
4. Ste vi ali kdo drugi kaj šarili po električni inštalaciji?
100% ne. Vrglo je ven eno jutro ob 8 zjutraj, nihče ni nič delal.
5. Ste mogoče na novo montirali kakšen bojler ali kaj podobnega?
Nobene nove naprave nimamo več mesecev, najmanj pa na tej varovalki.
Ja, električarja še ni bilo pri meni, ker nimajo časa. Upam, da pride prihodnji teden. Sem pač radoveden, kaj lahko povzroči tako okvaro, če nekaj prej deluje pa noben nič ne spreminja...
Žaliti pa sicer ni treba. Sem iz Ljubljane sicer.
mirator, tebi pa hvala za pojasnilo in shemo. Res nisem zamenjal nule in PE, ko sem menjal vtičnico, da ne bi naredil kakšne štale res, bom počakal strokovnjaka. Ali ne bi nedelovalo ves čas, če bi bilo narobe zvezano? Pa tudi tisti ki je montiral, je bil električar... nismo sami delali...
Sem pa nekaj opazil, na drugi strani zidu je razdelilna doza, kjer gredo potem kabli v to vtičnico. Je čudno da gresta tako moder kot rumen kabel skupaj, se združita, to mi ni všeč. Ampak tako je bilo že prej, ko je delalo. Kot razumem je to ničenje in ni najboljše, če kakšna naprava ne deluje ok te lahko strese.
Pač trudim se razumeti vse skupaj. Ponavadi se trudim stvari vsaj razumeti, tudi če sam ne popravim.