Gradnja in obnova > Napeljave
Glasen zvok ob pretoku vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glasen zvok ob pretoku vode
#1
Ob jutrih in ob večerih, torej ko nekaj ur ne uporabljamo vode se nato pri pretoku vode (npr. ko se spusti voda na wc-ju) pojavi zelo glasen zvok iz inštalacij, ki traja nekaj sekund. Hkrati ob zvoku tudi raztezna posoda nekoliko vibrira. Nato čez dan, ko uporabljamo vodo, tega zvoka ni.

Izvajalec inštalacij nam je predlagal vgradnjo reducirnega ventila takoj za vtokom vode iz jaška, prilagam sliko. Vendar ta reducirni ventil te zadeve ni rešil.

Prosim za dodatne informacije in pomoč, saj izvajalec pravi da več ne pozna rešitve.

   
#2
Lahko je raztezna posoda "FUČ".
#3
Kljub temu da pa je potem čez dan vse ok? Da se to pojavlja samo takrat ko nekaj ur ne uporabljamo vode (zjutraj in pozno zvečer).
#4
Imaš kakšen nepovratni ventil?
#5
Vzrok šumenja in tresenja instalacije je prisotnost zraka v inštalaciji. 

1. V kolikor je vodovod novogradnja, oz. po kakršnem koli posegu v instalacijo, je to normalen pojav. Skušaj na vseh krakih instalacije iztočiti nekaj vode, da odzračiš cevi.

2. Bolj verjetno je, da je vzrok zraka v ceveh pri upravljalcu vodovoda. 

3. Preden po mirovanju tvojega vodovoda prvič odpreš pipo, naj nekdo opazuje vodovodni števec; v primeru, da se v času "tresenja" vodomer nerazumno hitro vrti, voda v hišo prihaja z zračnimi mehurčki.

4. Sicer manj verjetno, ampak možen vzrok je tudi napaka na bojlerju. Za globlje razglabljanje bi rabili širši opis, kako ogrevaš bojler, ev. cirkulacijski vod tople vode, kje in kako je vgrajena raztezna posoda. Da trese raztezno posodo je vsekakor vzrok prisotnost zraka v vodokrogu, ki pa nujno ne pomeni, da je z razt. posodo kaj narobe.
#6
Reducirni ventil dej na 4 bare


Skok na forum:
Zadnje novice

Izgradite hišo, kakršno si želite
22.05.2024 ob 06:49:08
Izgradite hišo, kakršno si želite
Inovativne rešitve, ki ne samo skrajšajo da skrajšajo čas gradnje in znižajo stroške, temveč... Beri dalje »
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
07.05.2024 ob 11:28:26
Strešna okna in senčila Tondach za popolno harmonijo doma
Eleganca in funkcionalnost na vaši strehi! V današnjem času, ko mnogi izmed nas velik del dneva preživimo v notranjih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »