Gradnja in obnova > Energijski viri
TČ - Toshiba ali Mitsubishi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ - Toshiba ali Mitsubishi
#16
Piše na energijski nalepki 67db. Pravi NIBE ala F2... je dugačen, ta NIBE/TIKI pa naj bi po SASSAPOTovem bil klima segment, MITSUBISHI HEAVY zunanja enota., ki ima na nalepki 61db. Me zanima, katera je močenjša, ker ta SHP 15, naj bi imel realno okoli 15kw.
#17
Zmeraj isto napucavanje ko je govora o topl črp. Tip sprasuje kero naj kupi izmed dve, tle debata o tretji…
#18
ondi75... Nibe v svojem nižjem razredu trži Mitshubishi Heavy. Enake naprave se prodajajo tudi pod našo blagovno znamko TIKI.
SHP je pa edina v tem razredu, katera si zasluži oznako več kot 11kw.
PS. Ni to po mojem, tako je Wink
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#19
Sasspo ok, ok, razumem ? Mogoče pomaga piscu teme, če sta    obe Toshiba in Mitsubishi, bolj ko ne enaki, ne tapravi 14kw, ta Fujitsu pa je. Če da možakar na isto hišo eno od teh14kw naprav ali pa to Fujitsu 15kw, bo realno Fujitsu delala brez težav, ampak ali bo glasnejsa ali tisja kot ostali dve, ki se bosta bolj matrali?
#20
Ja, tudi pri meni se je vmes situacija nekoliko spremenila. Od drugega ponudnika sem namreč dobil možnost izbire med Mitsubishijem in Daikinom in ker razlika v ceni ni bila previsoka sem se potem odločil za Daikina (14 kW). Upam samo, da bo zadeva čim prej tudi montirana...
#21
ondi75... A veš kolikokrat sem že ponovil tale stavek?
Vedno izberemo najnižjo deklarirano moč v največjem ohišju.
V tvojem primeru pomedi, da izberemo 10kw Mitshubishija, ali 11kw Toshibo.
SHP je precej večja naprava z večjim uparjalnikom in starta pri 15kw.
Upam, da bo sedaj jasno...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#22
Sassapo, ok jasno Smile . Pri tej SHP piše, da mora biti plinske povezave minimalno 5m in maximalno, brez dodajanja plina 15m. Če imaš situacijo, da je razdalja večja kot 20m in da je do hiše 5 m. ostalo pa gre lahko zunaj po zidu,  v zemlji ali pa tudi po kletnih prostorih, kamor lahko daš notranjo enoto kamorkoli, je bolje povezati zadevo 5m plinsko in ostalo vodovodno ali vseh 20m plinsko?
#23
Plinska povezava z dolžino precej izgublja, tako na izkoristku kot življenjski dobi.
Za daljše razdalje vedno izberemo hidravlično - vodno povezavo.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#24
Zakaj pa ne smo biti plinske povezave manj kot 5m? Če je notranja enota v prostoru, ki se ohladi tudi na samo 5c pozimi, jo je smiselno postaviti tam in potem vodno povezati kurilnico z zalogovnikom in bojlerjem za sanitarno vodo na drugi strani kleti, 8-10m stran?Zunanja enota je potem takoj za steno od notranje enote.
#25
Saj manj kot 5 m je v praksi že velikokrat težko narediti. Omejitev minimalne dolžine je iz naslova tovarniške polnitve hladiva, v praksi pa tudi zaradi prenosa vibracij.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#26
Se malo uštulim.
Oče je nabavil 11 kw Toshibo za radiatorsko ogrevanje. A je možno k njej montirati sobno regulacijo? Ima namreč težave z uravnavanjem temperature v hiši.
#27
Imam vprašanje glede daljinskega nadzora Daikinove TČ. V kratkem bi mi morali montirati Daikin EKHBRD014ADY17 z zunanjo enoto ERRQ014AY1. Rad bi imel daljinski dostop do informacij in nastavljanja temperatur. Ali obstaja kakšna rešitev, da zadevo priklopim na splet? V katalogu sem videl, da je možen RTD-W ModBus vmesnik. Predvidevam, da bi prek njega lahko posredno nastavljal in odčitaval temperature? Ima kdo kakšne izkušnje?
Tudi kolega ima Daikina, in sicer EHVH08S18CB3V (notranja), ERLQ008CAV3 (zunanja) in EKRUCBL5 (nadzor) in ga zanima ali je možen daljinski nadzor.


Skok na forum:
Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »