Objave: 101
Teme: 1
Ocena:
2
Piše na energijski nalepki 67db. Pravi NIBE ala F2... je dugačen, ta NIBE/TIKI pa naj bi po SASSAPOTovem bil klima segment, MITSUBISHI HEAVY zunanja enota., ki ima na nalepki 61db. Me zanima, katera je močenjša, ker ta SHP 15, naj bi imel realno okoli 15kw.
Objave: 240
Teme: 2
Ocena:
2
Zmeraj isto napucavanje ko je govora o topl črp. Tip sprasuje kero naj kupi izmed dve, tle debata o tretji…
Objave: 12785
Teme: 12
Ocena:
-503
ondi75... Nibe v svojem nižjem razredu trži Mitshubishi Heavy. Enake naprave se prodajajo tudi pod našo blagovno znamko TIKI.
SHP je pa edina v tem razredu, katera si zasluži oznako več kot 11kw.
PS. Ni to po mojem, tako je ;)
Ocena:
2
Sasspo ok, ok, razumem ? Mogoče pomaga piscu teme, če sta obe Toshiba in Mitsubishi, bolj ko ne enaki, ne tapravi 14kw, ta Fujitsu pa je. Če da možakar na isto hišo eno od teh14kw naprav ali pa to Fujitsu 15kw, bo realno Fujitsu delala brez težav, ampak ali bo glasnejsa ali tisja kot ostali dve, ki se bosta bolj matrali?
Objave: 32
Ocena:
0
Ja, tudi pri meni se je vmes situacija nekoliko spremenila. Od drugega ponudnika sem namreč dobil možnost izbire med Mitsubishijem in Daikinom in ker razlika v ceni ni bila previsoka sem se potem odločil za Daikina (14 kW). Upam samo, da bo zadeva čim prej tudi montirana...
Ocena:
-503
ondi75... A veš kolikokrat sem že ponovil tale stavek?
Vedno izberemo najnižjo deklarirano moč v največjem ohišju.
V tvojem primeru pomedi, da izberemo 10kw Mitshubishija, ali 11kw Toshibo.
SHP je precej večja naprava z večjim uparjalnikom in starta pri 15kw.
Upam, da bo sedaj jasno...
Ocena:
2
Sassapo, ok jasno :) . Pri tej SHP piše, da mora biti plinske povezave minimalno 5m in maximalno, brez dodajanja plina 15m. Če imaš situacijo, da je razdalja večja kot 20m in da je do hiše 5 m. ostalo pa gre lahko zunaj po zidu, v zemlji ali pa tudi po kletnih prostorih, kamor lahko daš notranjo enoto kamorkoli, je bolje povezati zadevo 5m plinsko in ostalo vodovodno ali vseh 20m plinsko?
Ocena:
-503
Plinska povezava z dolžino precej izgublja, tako na izkoristku kot življenjski dobi.
Za daljše razdalje vedno izberemo hidravlično - vodno povezavo.
Ocena:
2
Zakaj pa ne smo biti plinske povezave manj kot 5m? Če je notranja enota v prostoru, ki se ohladi tudi na samo 5c pozimi, jo je smiselno postaviti tam in potem vodno povezati kurilnico z zalogovnikom in bojlerjem za sanitarno vodo na drugi strani kleti, 8-10m stran?Zunanja enota je potem takoj za steno od notranje enote.
Ocena:
-503
Saj manj kot 5 m je v praksi že velikokrat težko narediti. Omejitev minimalne dolžine je iz naslova tovarniške polnitve hladiva, v praksi pa tudi zaradi prenosa vibracij.
Objave: 3123
Teme: 98
Ocena:
1
Se malo uštulim.
Oče je nabavil 11 kw Toshibo za radiatorsko ogrevanje. A je možno k njej montirati sobno regulacijo? Ima namreč težave z uravnavanjem temperature v hiši.
Objave: 32
Ocena:
0
Imam vprašanje glede daljinskega nadzora Daikinove TČ. V kratkem bi mi morali montirati Daikin EKHBRD014ADY17 z zunanjo enoto ERRQ014AY1. Rad bi imel daljinski dostop do informacij in nastavljanja temperatur. Ali obstaja kakšna rešitev, da zadevo priklopim na splet? V katalogu sem videl, da je možen RTD-W ModBus vmesnik. Predvidevam, da bi prek njega lahko posredno nastavljal in odčitaval temperature? Ima kdo kakšne izkušnje?
Tudi kolega ima Daikina, in sicer EHVH08S18CB3V (notranja), ERLQ008CAV3 (zunanja) in EKRUCBL5 (nadzor) in ga zanima ali je možen daljinski nadzor.