Gradnja in obnova > Napeljave
Vodomer v večstanovanjski stavbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vodomer v večstanovanjski stavbi
Pozdravljeni.
Večstanovanjska stavba (blok) ima skupni vodomer in delitev po številu oseb.
Ker je strošek porabljene vode previsok za naše stanovanje razmišljam da bi montiral vodomer.
Lahko ? Kako potem to obračunavamo? Upravniku sporočam porabljeno količino?
Kako to definira zakon ?
Kateri vodomer montirati ?

HVALA
Primož
Lahko montiraš.Pokličeš na komunalo in je. Jest sem ga in sproti javljal porabo in plačeval konkretno manj kot ostali.Ni pa to čist enostavno , pri meni so bile dve veji in je bilo treba eno zaprt ter iz druge ,ki je šla čez števec narest na novo.Lastniki pred mano so plačevali 32 kubikov mi pa 7.Res pa je da jih je bilo pet mi pa trije.
Naceloma voda in stevilo oseb kat lepo sovpada ... Kaksna je skupna poraba, nam je npr. pocila cev med glavnim stevcem in vertikalami, pa je sla poraba gor za dobrih 100 kubikov mesecno ...

Glede vodomerov se poskusite zmeniti vsi hkrati.

Lp, G

Naceloma voda in stevilo oseb kat lepo sovpada ... Kaksna je skupna poraba, nam je npr. pocila cev med glavnim stevcem in vertikalami, pa je sla poraba gor za dobrih 100 kubikov mesecno ...

Glede vodomerov se poskusite zmeniti vsi hkrati.

Lp, G
Nisem prepričan, če bo šlo tako enostavno.
Komunale se izogibajo vzdrževanju cevi do vodomerov, zato najraje vidijo, da je en glavni vodomer.
Sistem lahko spremenite, vendar bi ga morali vsi v bloku.
Torej vsi vodomere. Kar je včasih nemogoče.
Če pa je starejši blok in je skozi stanovanje več vertikal, pomeni to tudi več vodomerov.

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »