Gradnja in obnova > Napeljave
neugoden duh vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
neugoden duh vode
#1
Voda iz pipe ima neprijeten duh po plesnobi, bolj topla kot hladna , v hiši imam položeno talno gretje. Zamenjal sem že plinski grelnik z bojlerjem vendar se je težava v zelo kratkem času ponovila. v hiši vode ne uporabljam vsak dan, ampak tudi ko jo rabim neprestano en mesec se duh ne odstrani. Razvod vode je narejen z pocinkanimi cevmi, starost cevi pa 30 let. Voda pred vstopom v hišo nima omenjenega duha.
lp
Tone
#2
Torej te čaka menjava cevi za vodo. Pocinkane cevi so zamašene, v njih se zato lahko nabere nekaj zraka, ker ni redne porabe vode, se ta zrak ne izloči iz cevi.
#3
mesteka Napisal:ali to pomeni, da razkopljem celo instalacijo za vodovod. Ali je taka voda škodljiva za uporabo če je prekuhana. 
Hvala za odgovor
Na forumu ne morem odgovoriti ker mi izpiše da stran ni dosegljiva?????
Tone


Sem sem prekopiral vprašanje.

Jaz mislim da je najbolje vso napeljavo tople in hladne vode narediti nanovo. Tako boš najbolj siguren za odpravo problema. Te pocinkane cevi so pa tako ali tako zamašene, da se na 20cm kosu cevi ne vidi skozi.

Cevi niti ne rabiš odštemati povsod ven. Samo tam so napoti. Zaštemaš samo za nove cevi.
Mogoče narediš še en vod, ki gre samo do WC kotlička, pralnega in v kuhinji pomivalnega stroja, za kar lahko uporabiš deževnico.
#4
Pozdravljeni, ali mi lahko kdo pojasni zakaj ne morem odgovoriti na odgovore na forumu, ko pritisnem odgovori  se mi izpiše da stran ni dosegljiva. Zaradi tega izpadam neresen, ker ne komuniciram
lp
Tone
#5
Odgovoriti ne moreš, ker je forum kot tak polfunkcionalen in nimajo enega sposobnega človeka, da to uredi. En moderator se je zadnjič celo zbudil ampak kaj drugega od brezveznega tipkanja ni padlo od njega.
#6
Delujejo hitri odgovori. Z predogledom objave, potem lahko prideš še do drugih zadev za zapis.

Sicer ti je pa ratalo.


Skok na forum:
Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »