Gradnja in obnova > Napeljave
Stik betonske in pvc kanalizacijske cevi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stik betonske in pvc kanalizacijske cevi
Pozdravljeni. Iz dela hise gre v greznico betonska (notranji fi200) cev. Sedaj moram narediti prikljucek na javno kanalizacijo in greznico obiti. Takih cevi menda ni vec, niti ni smotrno polagat betonskih. Sprasujem kako bi naredil spoj te cevi in pvc. Notranji premer je dejansko slabih 20cm (19,5) zunanji pa 26cm, tako da fi 200 plasticna ne gre noter, fi 250 pa ne cez. Jaska ne bi rad delal, ker jih je okrog hise ze x.
deko1 ,
glede na napisano, boš razkopaval okoli hiše?? ali napačno razumem. Na sami liniji vgradi PVC revizijski jašek 40/40; pokrij z folijo/stragulo/linolejem ; nadaljuj z primenro cevjo na priklop na javno fekalno.
Lep pozdrav
Verjetno res ne bo šlo drugače. Gledam kvadratne pvc jaške, ki imajo pripravljene zareze za vhod/izhod različnih dimenzij cevi. Ve kdo kako je pri tem narejeno dno, glede na to, da dno cevi ni čisto na dnu. Je treba zabetonirati in oblikovati muldo?
Če bi jaz delal bi te betonske cevi odstranil. Po hiši verjetno nimaš več betonskih cevi. Tam kjer ti pride kanalizacija iz hiše bi jaz začel z PVC cevmi. Če pa še po hiši nimaš PVC kanalizacije te pa čaka še ta adaptacija. Oziroma spoja brez jaška ne boš mogel narediti.
Saj to imam namen. Takoj ko pride iz hiše nadaljevati s PVC.
Sicer je po hiši PVC napeljava in glavni vod, kamor gre večina odplak, prav tako. Te betonske so iz drugega dela hiše, kjer je še ena kopalnica. Ta del hiše ni podkleten. Ne vem zakaj so tu betonske. Predvidevam, da pred 30. leti ni bilo trših pvc in so dali betonske, da se ne bi stisnile, ker potekajo čez cel pritlični del cca 7m. Tako da je menjava, brez razbitja kopalnice in še česa, nemogoča.
Če je ravna linija, lahko vstaviš 160 PVC cev (tudi skozi greznico) in ne rabiš vsega razkopati.
Stvar se je rešila. Namreč ugotovil sem, da je betonska cev bila samo v dolžini 2m do temelja hiša, naprej oz. nazaj v hišo pa nekakšna keramična cev zunanje debeline 185 mm in notranjega premera 150mm. Zunaj in znotraj je glazirana, kot ploščice. Po naključju pa sem v enem izmed gradbenih centrov našel tudi adapter s tesnilom, ki je pasal točno na to cev in sem nadaljeval z DN160 PVC cevjo. Elegantna rešitev. Namenjen je sicer menda za razne litoželezne cevi ipd...

Skok na forum:

Zadnje novice

TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
22.09.2023 ob 06:54:30
TOPDOM odprl novo poslovalnico v Brežicah
Podjetje TOPDOM d.o.o. je danes, 21. 9. 2023, ob 10. uri odprl vrata svoje nove, že 36. poslovalnice v Sloveniji. Nova poslovalnica v... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »