Objave: 68
Teme: 21
Ocena:
0
Pozdravljeni. Iz dela hise gre v greznico betonska (notranji fi200) cev. Sedaj moram narediti prikljucek na javno kanalizacijo in greznico obiti. Takih cevi menda ni vec, niti ni smotrno polagat betonskih. Sprasujem kako bi naredil spoj te cevi in pvc. Notranji premer je dejansko slabih 20cm (19,5) zunanji pa 26cm, tako da fi 200 plasticna ne gre noter, fi 250 pa ne cez. Jaska ne bi rad delal, ker jih je okrog hise ze x.
Objave: 6776
Teme: 38
Ocena:
34
deko1 ,
glede na napisano, boš razkopaval okoli hiše?? ali napačno razumem. Na sami liniji vgradi PVC revizijski jašek 40/40; pokrij z folijo/stragulo/linolejem ; nadaljuj z primenro cevjo na priklop na javno fekalno.
Lep pozdrav
Ocena:
0
Verjetno res ne bo šlo drugače. Gledam kvadratne pvc jaške, ki imajo pripravljene zareze za vhod/izhod različnih dimenzij cevi. Ve kdo kako je pri tem narejeno dno, glede na to, da dno cevi ni čisto na dnu. Je treba zabetonirati in oblikovati muldo?
Objave: 1524
Teme: 3
Ocena:
14
Če bi jaz delal bi te betonske cevi odstranil. Po hiši verjetno nimaš več betonskih cevi. Tam kjer ti pride kanalizacija iz hiše bi jaz začel z PVC cevmi. Če pa še po hiši nimaš PVC kanalizacije te pa čaka še ta adaptacija. Oziroma spoja brez jaška ne boš mogel narediti.
Ocena:
0
Saj to imam namen. Takoj ko pride iz hiše nadaljevati s PVC.
Sicer je po hiši PVC napeljava in glavni vod, kamor gre večina odplak, prav tako. Te betonske so iz drugega dela hiše, kjer je še ena kopalnica. Ta del hiše ni podkleten. Ne vem zakaj so tu betonske. Predvidevam, da pred 30. leti ni bilo trših pvc in so dali betonske, da se ne bi stisnile, ker potekajo čez cel pritlični del cca 7m. Tako da je menjava, brez razbitja kopalnice in še česa, nemogoča.
Objave: 1102
Teme: 0
Ocena:
20
Če je ravna linija, lahko vstaviš 160 PVC cev (tudi skozi greznico) in ne rabiš vsega razkopati.
Ocena:
0
Stvar se je rešila. Namreč ugotovil sem, da je betonska cev bila samo v dolžini 2m do temelja hiša, naprej oz. nazaj v hišo pa nekakšna keramična cev zunanje debeline 185 mm in notranjega premera 150mm. Zunaj in znotraj je glazirana, kot ploščice. Po naključju pa sem v enem izmed gradbenih centrov našel tudi adapter s tesnilom, ki je pasal točno na to cev in sem nadaljeval z DN160 PVC cevjo. Elegantna rešitev. Namenjen je sicer menda za razne litoželezne cevi ipd...
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Navezal se bom na to temo:
Zunaj hiše bomo na kanalizacijsko cev (odvod iz više) vgradili protipovratni ventil za kanalizacijo. Gledamo opcije z eno in dvema loputama, h kateremu se bolj nagibamo.
Iz hiše pa vse do javne kanalizacije je položena betonska cev fi 160 mm (hiša je iz 70. let prejšnjega stoletja, v celoti adaptirana l. 2011). To cev bomo prerezali in nanjo v jašek (Zagožnov ali betonski) vgradili ventil.
Kako to povezati - PVC in beton? Obstajajo redukcijski kosi ali kaj podobnega, kako zatesniti???
Precej bi mi pomagali z nasveti!
LP Ivo
Objave: 6776
Teme: 38
Ocena:
34
Johan_R ,
nekaj let nazaj smo naredili jašek na konci betonske cevi , naprej PVC primernega premera.
Opcija: natakni PVC cev na betonsko, a potrebno izmeriti fi ( zunanji ) betonske; nato kakšen reducir PVC .
Lep pozdrav