Objave: 137
Teme: 1
Ocena:
3
Pozdravljeni. Doma imam namen narediti daljinsko zapiranje in odpiranje vrat. Niso to vhodna vrata, niti dvoriscna vrata, so vrata zunaj hiše. Torej preko telefona oz wifi modula bi bilo urejeno odpiranje.
Torej gledal sem linearne akuatorje oz elektricne cilindre, zraven nek pretvornik oz adapter za vtičnico, wifi modul in pa še fizično stikalo ki bo nameščeno na vrata, da ne bo treba vedno pri roki imeti telefon.
Bi to bilo nekako takole najboljše, ali pa obstaja kaksna druga rešitev oz kakšen drugi predlog?
Objave: 977
Teme: 0
Ocena:
7
Kaj pa način odpiranja z elektroključavnico kot imajo v blokih? Napajanje in eventuelni modul je pa v hiši, če ni prav daleč bi bilo lahko tudi stikalo nekje pri roki,.. kakšen utp kabel bi bil zadosti, zadeva je 24 V, mora pa biti na suhem vse skupaj.
Ocena:
3
Vrata se morajo opreti in zapreti, tako da lahko clovek pride mimo. Vse skupaj je zunaj, pod streho, takoj sosednja vrata pri vhodnih vratih. Ne rabimo zaklepanja, samo potisk vrat, torej je lahko v končni fazi tudi brez kljuke in ključavnice , namesto tega bi pa dal stikalo, da bi odpiral in odpiral vrata.
Objave: 11878
Teme: 16
Ocena:
28
Ta "clovek" ne more pritisniti kljuke in odpreti vrat?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
3
Sem vse pregledal, vsaka majhna vratca tudi tiste za kokoši. Pes niti noče imeti ovratnice cel dan. Ce pa jo ima pa mu je neugodno in jo hoce odstraniti tako da se po fasadi vleče. Na sprehodu pa ima oprsnico ki mu je bolj udobna, vendar po hisi tega ne nosi, ker potem po morali pleskati vsaki teden
Potem drugo spet je, da so tista vrata kjer je okno noter, torej vrata so 90cm, tocno na sredini pa je steklo 25cm, kar tudi pri najmansih vratih moram odstranit steklo ce hocem montirat majhna vrata.
V koncni fazi pa me cilinder in vsi ti deli pridejo ceneje kot samo ena vrata.
Ocena:
3
Zato pa rabim nekoga ki se na stvari spozna in bi mi povedal kaj vse rabim, da potem vse te stvari narocim in nato skupaj zvezeva stvari.
Objave: 7855
Teme: 18
Ocena:
-189
Psi so sicer dosti brihtni. Ga ne bi mogel naučiti, da sam pritisne na nek večji knof?
Objave: 3410
Teme: 44
Ocena:
34
Jaz bi avtomatsko odpiranje vrat realiziral z:
- električni pogon (vseeno ali enosmerni ali izmenični),
- senzorji gibanja (z očutljivostjo zazanavanja psa) na obeh straneh vrat, tako da bi se vrata odpirala v smeri dostopa,
- končnimi stikali
Senzorje gibanja bi dal predvsem zato, da se psu ni potrebno dotikati vrat.
Objave: 7855
Teme: 18
Ocena:
-189
Bogi pes. Ne pustite mu niti najmanjše možnosti izkoriščenja njegovih sposobnosti.