Gradnja in obnova > Tlaki, izolacija in ostrešja
Kamena volna pod tlak

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamena volna pod tlak
#1
V garaži še nimam izvedenih tlakov. Višina, ki jo moram zapolniti je 23cm x 15m2. pod tem je klasični pasovni temelj 80cm na njem pa AB plošča v debelini 15cm. Garaža je hidroizolirana in delno vkopana. Ponudila se mi je priložnost, da dobim kameno volno v debelini 17cm, ki ima na eni strani pleh (ostanek proizvodnje sten), torej ni namenjena za tla ampak stene. Ta volna je nalepljena na pleh v navpičnih trakovih, kot kaže skica. Na otip in stanje na plošči se mi zdi, da bi jo lahko uporabil kot izolacijo pod tlakom. Kaj menite vi?

Vem, tudi zavese niso za po tleh in podobne zgodbe sem že slišal. Želim slišati mnenja zakaj ja, zakaj ne. Na teh ploščah bi pa potem prišlo 6cm betona in armirna mreža, kasneje pa el. talno gretje in keramika.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Tudi kamena volna se daje za tlake v bivalnih površinah, imeti pa mora ustrezno tlačno trdnost.

Točno kaj imaš ti, ne vem, poleg tega v garaži imaš avto postavljen tako, da obremenjuje v štirih točkah. Tako da bo verjetno 6 cm estriha premalo.
#3
Aha, pozabil sem napisat, da bo ta "garaža" samo na papirju tako imenovana, drugače bo kot telovadnica, špajza, delavnica...
#4
Po občutku je panelna kamena volna s pločevinsko zaščito kompaktna in trdna in bi morala ustrezati za telovadnico ali špajzo. Za izolaciojo, kot ostanek proizvodnje, verjetno obstaja podatkovni list s tehničnimi lastnostmi, ali še bolje, da enostavno dotičnega proizvajalca povprašaš o lastnostih in še kaj.
#5
Da, kar se tiče postavitve volne na pločevino, je pa tudi tako lepjena, da so 15cm debeli trakovi volne vertikalno lepljeni, kar še samo pojača tlačno odpornost. Po nekih grafih ki sem jih zasledil ja tako postavljena volna 2x trdnejša kot ploskovno lepljena.
#6
supaFlaj,
se je tako , kot imaš namen naredilo.
Pleh položen na h. izolacijo; na vrhu smo pred polaganjem talnega vgradili folijo.
Predlog, povprašaj ali je možno dobiti PIR ostanke plošč.
Lep pozdrav


Skok na forum:
Zadnje novice