Kar naredi dom > Dom in male živali
Pojav stonog na fasadi in v stanovanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pojav stonog na fasadi in v stanovanju
#1
Pozdrav,
danes zjutraj sem opazil veliko stonog na fasadi hiše, popoldan pa jih je že kar nekaj bilo v stanovanju (od 12. ure do zdaj sem jih našel že 25+). (slika https://i.imgur.com/eLqtd3i.png) Včeraj je sicer deževalo. Pred tem zadnji teden ali dva nič posebnega, morda kakšna ali dve, zdaj pa jih je že toliko, da je zelo nadležno.

Najdejo se uglavnem na fasadi, v stanovanju pa večinoma na stenah in tleh.

Verjetno ne škodujejo človeku, ampak so meni in domačim vseeno zelo neprijetne in bi se jih radi na nekakšen način znebili. Poznate kakšne načine?

Lp
#2
Po sliki sodeč gre za železne kačice. Te se pojavijo na mestih, kjer je na voljo veliko organske snovi, s katero se prehranjujejo. Na videz so zelo podobne stonogam. So koristne živalice, ki predelujejo organsko snov in jo spreminjajo v hranila za mikroorganizme in rastline. Tako sodelujejo pri tvorjenju humusa v tleh in ohranjanju rodovitnosti tal na povsem naraven način.
#3
Pozdravljeni,
to me ne bi motilo, če bi bile samo zunaj, tako pa jih najdem tudi v stanovanju (včeraj zagotovo več kot 30-40) in izgleda zelo tečno, ko hodi notri po steni ali po tleh. Samo čakam, da jih bom še v hrani našel, če bom kakšno spregledal.... Tako da, a obstaja kakšna rešitev, da se jih vsaj notri znebim?
#4
Insekticid.
#5
Sem poskuzil že z EFFECT ULTIMUM KONCENTRAT 100ML, vendar mi ne izgleda ravno da deluje.... Sicer zaenkrat jih 2 dni v bajti nimam toliko veliko kot prej, ampak po fasadi še vedno hodijo.... Sploh včeraj, ko je bil dež. Sicer sem pošprical trikrat po vsaki strani po fasadi v višini 50-100 cm od tal.....

https://www.merkur.si/zascita-pred-insek...rat-100ml/


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
29.09.2022 ob 13:16:41
Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš. Naselje DRENovo: naravni... Beri dalje »
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
26.09.2022 ob 12:19:36
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši V podjetju Lumar, pionirju in... Beri dalje »
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »