Splošno > Sam svoj mojster
Previsok tlak v hidroforju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Previsok tlak v hidroforju
#1
Pozdravljeni,

imam vrtino iz katere z globine cca. 100 m črpam vodo preko potopne črpalke v hidrofor oz. ekspanzijo. Spodnji tlak pri katerem se vklopi črpalka imam določen cca. 1,8 bar, zgornji tlak pri katerem se izklopi črpalka pa cca. 3,0 bare. V hidroforju imam tlak meha cca. 1,5 bar. 

Imam težavo, da ko se črpalka izklopi ko doseže tlak vode v hidroforju 3,0 bar tlak še zmeraj raste na cca. 6,0 bar. Ne vem od kje ta pritisk. 

Tudi ko sem zaprl glavni dotok vode iz omrežja, da bi onemogočil morebitni tlak iz omrežja (sistema sta povezana) je ravno tako prišlo do dviga tlaka.

Ko pride do porabe vode tlak pade in se ne dvigne več do 6,0 bar.

Ali ima morda kdo kako idejo kak bi povzročalo nekontrolirani tlak?

Hvala za odgovore in pomoč,
Aljoša
#2
Nimamo podatkov o velikosti hidroforja, velikosti meha in velikosti črpalke ter ali je mehanski ali elektonski način krmiljenja,  ki so ključnega pomena. 

Možno je, da meh pušča in je v veliki meri napolnjen z vodo in nima elastične kapacitete, posledično se bo tlak v sistemu v sekundi ali v nekaj sekundah po izklopu, zaradi vztrajnost črpalke, dvignil čez nastavljene parametre.

Da je zračna blazina premala ali pokvarjena, le-to prepoznaš po pogostem vklapljanju črpalke in po kratkočasnem delovanju. Takrat se bo črpalka po vsakem minimalnem odvzemu vode iz sistema neprestano vklapljala.


Skok na forum:
Zadnje novice