Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Premik zazidljivosti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premik zazidljivosti
#1
Na podeželju imamo v lasti dokaj veliko zazidljivo parcelo (cca. 2.300 m2), vendar je na njej komaj izvedljiva gradnja srednje velike hiše, pa še to s kar nekaj kompromisi. Razlog za to je, da se parcela nahaja ob državni cesti, čez njo pa poteka suha grapa, ki je kategorizirana kot naravna vrednota - pritok reke. Težava je tudi v samem reliefu, saj je parcela na enem delu prestrma za gradnjo, na drugem pa je omejena z visoko skalno steno. Kako je je ta parcela dobila status zazidljive, mi ni poznano.

Zanima me ali je kakršna koliko možnost oz. vzvod za prenos te praktično neuporabne zazidljive parcele na primernejše zemljišče?

Cca. 150m zračne razdalje stran, se znotraj iste parcele, kjer je tudi prej omenjeno zazidljivo zemljišče, nahaja primernejša lokacija kategorizirana kot travnik, 350m stran pa se na drugi parceli nahaja gozdno zemljišče, ki bi tudi bilo tudi primernejše.

Na občini so me sicer dokaj gladko odslovili, da razpršene gradnje niso dovoljene, ampak bi rad slišal še mnenja od vas kaj se da storiti.

Hvala vsem za pomoč,

R.
#2
Prestavitev zazidljivosti kar tako ni možna. V kolikor gre za zemljišče z oznako A bi bila mogoča lokacijska preveritev. Ampak to ne bi rešilo premika ampak samo povečanje območja na določenem delu za 20% ali max 600m2. Če bi pomagalo, je to rešitev. Drugače pa vloga za spremembo namembnosti pri naslednji posodobitvi OPN ampak te zadeve so zadnja leta precej neuspešne.
#3
Ko se bo na občini naslednjič spreminjal OPN, daj vlogo. Jaz sem uspel s tem, da je površina ostala enaka, se je samo premaknila. Je pa bila kategorija zemljišča enaka, trajalo pa 4-5 let, začelo se je pa je pred približno 12-14 leti.


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »