Gradnja in obnova > Napeljave
Somčna elektrarna in omarica

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Somčna elektrarna in omarica
#1
Lp
Zanima me kakšni dodatni posegi so potrebni pri montaži SE če sta omarici z glavnimi in sekundarnimi  varovalkami v hiši?
Ali jo je potrebno prestavit na zunanji zid?
#2
Elektro podjetja zahtevajo premestitev glavnih varovalk in električnega števca iz hiše .
#3
Na zunanjo steno ali na travnik?
#4
Na stalno 7/24 dostopno mesto.
#5
Kaki kabli pridejo potem k števcu?
#6
Taki, ki jih predpiše lokalni elektrodistributer, kateri ti bo tudi zmontiral števec v novo omaro. Oni ti bodo vse povedali po ogledu na licu mesta. Vse je odvisno kako imajo sedaj speljano omrežje in kakšni so dolgoročni plani.
#7
Tako kot ti je napisal @Sebek.
Najprej pač moraš zaprositi za soglasje za priključitev SE v javno omrežje. V tem soglasju boš imel zapisane vse zahteve.
Na tako splošno vprašanje se v bistvu ne da kaj več odgovoriti. Vse je odvisno od tvoje priključne moči, od obstoječe izvedbe, od interesa elektrodistributerja, da se NN omrežje od tebe še nadaljuje, oblike terena oz. zunanje ureditve itd.
Če boš karkoli v distribucijskem delu sam pripravljal na osnovi podatkov pridobljenih na raznih forumih, boš tvegal, da boš moral vse predelati. Distribucijski del mora namreč prevzeti distributer, za prevzem pa je pogoj, da je priključek izveden skladno z njihovo tipizacijo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »