Splošno > O cenah materiala in storitev
Cena: Zidana hiša vs. Montažna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cena: Zidana hiša vs. Montažna
#1
Izbrano imamo montažno hišo, me pa zanima če bi mogoče prišel ceneje skozi, da bi jo dal zidati? Ima kdo izkušnje s tem?

Od izbrane montažne hiše bi iz prospekta vzel tloris in izgled hiše in šel do arhitekta da izriše načrt in vse kupaj potem predal nekemu podjetju, da le to izdela na ključ ali vsaj do faze.

Večkrat sem zasledil, da so zidane hiše cenejše od montažnih. Pri montažni hiši je cena projekta in ipd že vključeno v ceno, kar je treba vzeti v zakup vendar zanima me potem končna cena ali je dejansko kaj ceneje ali je primerljiva cena ali celo še dražje?

Indentične hiše ne morem pričakovati, vendar pri gradnji bi uporabili take material, da bi bila izolacija primerljiva z montažno.

Je smiselno razmišljat v tej smeri?
#2
Jaz sem zbiral ponudbe na kljuc od montaznih in zidanih. Za isti nacrt. Cene so bile tam tam, pri dolocenih ponudnikih je bila zidana celo drazja. Zdaj mislim, da so montazne drazje, ker se je les enormalno podrazil. Vzami idejno zasnovo pa poslji povprasevanja. Najvec bos pa prisparal, ce znas kaj sam narediti.
#3
Izgleda da tudi les prihaja iz Ukrajine, čeprav ga imamo veliko doma Smile

Hvala za info, bom malo povprašal, da vidim kako je s tem. Sicer bi raje živel v leseni kot pa zidani hiši...
#4
Sem tudi sam zbiral ponudbe, montažno/zidano....

Sicer je bila zidana cenejša, na koncu pa smo se vseeno odločili za zidano in v lastni režiji naredili ogromno (kar pač lahko), tako da....

Zaenkrat zadovoljni da smo se odločili za zidano.
#5
Mi smo tik pred vselitvijo v montažno, CLT leseno hišo. Kupili smo samo konstrukcijo, postavili so nam jo lansko leto junija, nato smo praktično celo notranjost dokončali sami. Ponudbe na ključ so bile krepko preko 200k, naša končna cena, z lastnim delom bo 110k za 130 m2. Temeljna plošča vključena.
#6
@Dawid => Si hotel napisati da je bila montažna cenejša in ste se na koncu vseeno odločili za zidano?
@Pižamar => Jaz planiram vzet montažno do 4 faze, ker se mi zdi da hiše na ključ preveč napihenjo ceno in bi sam lahko ceneje prišel skozi.

Sicer so mi rekli da če želim uveljavljati eko subvencijo mora biti hiša na ključ narejena? v čem je fora tega?
#7
Zdaj vidim da sem malo čudno napisal vse skupaj (jutranja ura), zidana je bila cenejša (seveda preko izvajalcev), na koncu pa smo šli v gradnjo v lastni režiji, kar je bilo še občutno ceneje. Res da ti gre nekaj živcev n časa če se lotiš čim več dela v lastni režiji, ampak se je splačalo - narejeno pa vrjamem da ni nič slabše ob vsej poplavi kvazi majstrov.

lp,
#8
Ja več kot sam narediš ceneje je, samo za to rabiš čas, kateri je omejen pri meni in znanje, katero e zelo omejeno (kar se gradnje tiče)
#9
Tistega o čas je denar redki tu gor upoštevajo pri svojih računicah. Če je vaš čas vreden manj kot računajo mojstri potem ok, sicer pa v istem času raje delam in služim denar drugje.
#10
Zidana, dražje kot montažna. Zakaj? Izbrani materiali in izvedba gradnje po želji. Nikakor oboje med seboj ni primerljivo.
Če imaš finance in si brez časa za samograditeljstvo, brez skrbi. Zidana je zaključena v enakem časovnem obdobju kot montažna. Lastne izkušnje in primerjava.

Moje mnenje, ni potrebnih kontra mnenj. Vsak napiše svoje..
#11
@sijared => nihče ni omenil da je zidana dražja, ravno o tem gre debata ali lahko zidana pride cenejša od montažne.

Imam nagledano idelno montažno hišo in zdaj študiram če bi lahko ceneje prišel če jo sezidam oz. jo dam sezidat nekomu ker sam se ne spoznam na to.


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »