Gradnja in obnova > Montažni sistemi in les
knauf pregradne stene

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
knauf pregradne stene
#1
Pozdravljeni,

urejamo mansardno stanovanje katero je trenutno popolnoma prazno razen treh kovinskih stebrov dim. 150x150 ki podpirajo lege. 
Problem imam z dvema kovinskima stebroma katera se bosta nahajala v pregradni steni in sicer eden v steni med kopalnico/spalnico ter drugi med kopalnico in otroško sobo. 

Kako bi bilo najbolje zapreti te dve stene? Sam razmišljam da bi pregradno steno naredil iz knaufa pa nikjer ne najdem profilov širine 150mm. 

Ali lahko uporabim dva profila po 75mm ? oz. kako drugače rešiti ta problem? morda z lesenimi profili?

na načrtu sem označil stebre z rdečo piko.

hvala za odgovore.


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Narediš dve konstrukciji za mavčne plošče razmaknjeni za 15 cm oz. koliko rabiš.
Za večjo togost ju povežeš s profili za mavčne plošče.
#3
Če prav vidim je v načrtu 20 cm stena, nekako inštalacijska stena. Z obeh strani daš profile 5cm in za togost take stene dodaš knauf ploščo tudi med profile ene in druge stene in vmes imaš dovolj prostora za inštalacije. Enako velja za 15 cm steno. V kolikor želiš pridobiti 5 cm na prostoru ni problem, ampak se mi zdi, da če je steber 15 cm, bi eno lago do stebra in drugo lago čez steber, da je steber skrit, torej bo minimalna debelina stene 17,5 cm.
#4
Ali pa poravnas 10 profil z eno stranico stebra. In tam gres 2x a ploscami cez. Na drugi strani pa naredis zob okoli stebra.

Ali pa katerokoli drugo kombinacijo profilov in plosc...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »