Gradnja in obnova > Energijski viri
Kotel na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kotel na pelete
#1
Poleti nameravamo zamenjati peč za centralno ogrevanje. Trenutno ogrevamo na kurilno olje. Ker pa je peč že dotrajana, jo moramo zamenjati. 
Gre za staro hišo, cca. 60 let. Hiša ni izolirana, okna so stara cca. 25 let, ogrevalni sistem je na radiatorje, ogreva se cca. 140 m2. O izolaciji fasade in zamenjavi oken zaenkrat ne razmišljamo, predvsem zaradi financ. Zato se nam zdi, da bi bila peč na pelete še najbolj optimalna rešitev. 
Kakšno izbiro peči bi nam priporočali, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri? Kakšno peč izbrati, da imaš čim manj dela s kurjavo?
#2
Pozdravljeni, 
vzemite peč od Centrometal, sam jo imam že 10 let in razen menjave vzigalnne svečke nisem imel nobenih težav. Tudi boljše pelete ni potrebno kupovati, saj zgorijo prav vsi... Lp
#3
katarrina,
je samo peč na pelete v igri??
Peč na drva in zalogovnik?? Bi bila ta varijanta sprejemljiva??
Lep pozdrav
#4
Sosed si je pred kratkim zaradi težav z hrbtenico montiral toplotno črpalko. pred tem je v novi hiši par sezon kuril na pellsona x3. Moram preverit, če še ga ni prodal. Drugače ena boljših peletnih peči slovenske izdelave na našem trgu.
https://www.lontech.si/datoteke/03_PDF_d...sson-x.pdf
#5
zakaj Pellson eden boljših?
#6
Verjetno, ker ga kolega prodaja?
Model promovira robo, katero gleda na sejmu in mu je všečna. Brez izkušenj, prakse. Koliko sezon je kuril nanjo, da to trdi? Če prav berem že kar nekaj let uporablja toplotno črpalko. Nobene samokritike, samo nabijanje...
#7
Nikjer ni govora o cenovnem rangu.Centrometal ima samočistilne peletne kotle, ima jih pa KWB tudi. Če se razumemo.
#8
Samočistilne ima celo Toby. Sam obrne rešetko. Čiščenje pri KWB-ju je čisto nekaj drugega. Zanimivo, da ima Pellson varnostno celično zaporo - kolo, ki je ne premore niti kak mnogo dražji avstrijski kotel, da o domačih ne govorim. Kakšno pa je delovanje kotla kot takega, je drugo vprašanje.
#9
Pellson je zelo soliden kotel, če ga dobite za pameten denar, ni kaj razmišljati.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#10
Ko sem še nihal med TČ in peleti, so mi bili zelo všeč kotli Lazar. Zanimivo, pri nas so enake cene poljskim.


Skok na forum:
Zadnje novice