Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Sprememba namembnosti objekta

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprememba namembnosti objekta
#1
Pozdravljeni,

imam sledečo težavo... doma imamo večji hlev, ki bi ga zaradi prenehanja uporabe preuredili v druge namene, natančneje v delavnice za strojno obdelavo kovin. Hlev ima gradbeno dovoljenje, problem nastane pri dopustni dejavnosti na tem zemljišču. Hlev stoji na "Površine razpršene poselitve (A)", parcela pa se pravzaprav deli na 77% območja (K1-najboljša kmetijska zemljišča) in preostalo na (A), kjer stoji ta objekt. Če bi želel spremeniti namen uporabe tega objekta, bi ta mogel izpolnjevati pogoje za bivalni prostor, šele nato bi recimo da pogojno lahko registriral to dejavnosti, pa še to samo do 50% površine tega objekta.
Zanima me, če je kdo imel podoben primer, kako je zadevo rešil, ali obstaja kakšen drug postopek za spremembo namembnosti objekta. Slišal sem za eno varianto, da bi vzel ta objekt v najem od očeta saj je pisan nanj in bi potem načeloma lahko uporabljal te prostore za druge dejavnosti, nisem pa prepričan če to drži.
Prosim za kakršenkoli nasvet, zelo bom hvaležen.

LP
#2
Dvomim, da bi šlo skozi. Žal.

Edina možnost je lokacijska preveritev in individualno odstopanje od določb OPN ali sprememba OPN. Ampak to zadevo mora požegnat par ministrstev in brez res tehtne argumentacije ter podpore občine zadeva ne bo potrjena.

Uporaba v nasprotju z namembnostjo zemljišča in dejavnostjo za katero je bila stavba predvidena je nezakonita ne glede na to kdo je lastnik tako da "slišano" sodi med "šank debate".


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
29.09.2022 ob 13:16:41
Vabljeni na dan odprtih vrat - DRENovo
Najnovejše smernice bivanja in energetske učinkovitosti skoraj nič-energijskih hiš. Naselje DRENovo: naravni... Beri dalje »
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
26.09.2022 ob 12:19:36
Jesenski Zero Emission® dnevi Lumar
Trajnostna gradnja prihodnosti  - V ŽIVO na prvi slovenski certificirani aktivni hiši V podjetju Lumar, pionirju in... Beri dalje »
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
21.09.2022 ob 07:43:24
Posedujte lastno počitniško hiško, ki se tudi izplača!
Brez stresa, brez dela. Samo sprostite se in uživajte z družino in prijatelji. Vljudno vas vabimo na dan odprtih vrat v Krmelj, v... Beri dalje »
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
16.09.2022 ob 14:27:50
Gradite na novo ali prenavljate stanovanje, hišo ali poslovne prostore? Nič lažjega!
Smo vaš zanesljiv partner na področju gradnje in obnove, s ciljem uresničiti vaše projekte in nadgraditi vaše... Beri dalje »
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
05.09.2022 ob 12:41:43
Preizkusite kalkulator za izračun kredita
Stanovanjski kredit Sam pojem »kredit« izhaja iz latinske besede Credere in pomeni varovati, zaupati. Pri kreditnem razmerju... Beri dalje »