Opremljanje doma > Bela tehnika
Pomivalni stroj Electrolux ESL 65070R

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomivalni stroj Electrolux ESL 65070R
#1
Pomivalnemu stroju nastavim program za pranje, zaprem vrata. Stroj nekaj časa miruje, potem se vklopi pumpa in dela v nedogled. Po nekaj minutah se ustavi in stroj začne piskati. Na ekranu se pojavi koda napake i20.Sem potegnil ven stroj, odstranil obe stranski stranici, da bi bolj pozorno poslušal težavo. Ko vklopim stroj, zaprem vrata in predno se vklopi pumpa, med to pavzo, katera na bi smela biti, slišim neko klikanje stikala, kot da nekaj ne mora speljati, oziroma vključiti.
Sem pa tudi od strani, kjer je posoda z prekati opazil da ne potegne vode. Testiral sem tudi pumpo, če potegne vodo iz stroja, tako da sem v stroj nalil vodo do roba vrat, zagnal stroj in pumpa je vodo izčrpala in črpala še naprej, ko že vode ni bilo več v stroju. Zanima me če je napaka v tlačnem stikalu, oziroma okvara nivojskega stikala za vodo? Okvarjeno stikalo misli da je v stroju še voda in zaradi tega pumpa dela v nedogled? Ima kdo s tem izkušnje, oziroma pozna napako?

Lp


Priložene datoteke Predogledne slike
   
#2
Zna biti da je tačno stikalo - sem imel podobno težavo na Electroluxu, nabavil tlačno stikalo...a ni bilo Tongue (v začetku pranja najprej vklopi črpalko, da izvrže ven morebitno vodo, nato se mora črpalka ustavit in začet natakat vodo...no, te 'zaustavitve črpalke' ni bilo..torej tudi stroj ni začel prati) ker je bila to že tretja napaka na stroju v roku parih let sem nabavil novega in se zarekel da Electroluxa več ne bo pri hiši.
#3
Kaj pa je bilo potem narobe pri vašem stroju, oziroma kaj ste morali zamenjati , ker ni bil krivec tlačno stikalo za nenehno delovanje črpalke?
#4
Slike mi ne odpre (nisi edini, očitno forum zeza). Pri mojem - isto Elektrolux, mislim da je bil ES xy (se ne spomnim) se je dogajalo podobno. Star je bil cca 9 ali 10 let.
Spustila je cev pri črpalki, voda je puščala na dno, kjer pa ima senzor polave. Na tla ni nič priteklo, hudič je pa črpal in črpal v nedogled.

Napako sem našel, ampak ker je bilo tudi vse okrog v slabem stanju (mislim druge cevi), je šel od hiše.

Preveri - spodaj je plastično korito - preveri če je v njem voda.
LP,
Samojed
#5
Voda mi nikjer ne pušča.Imam vse suho.Preveril sem tudi cevi in vse so v odličnem stanje.
Lp
#6
Sem zamenjal tlačno stikalo, pa ni bil to vzrok.
Je pa res, ko vklopim stroj, nekaj časa miruje, med tem se pri pumpi sliši klikanje in šele od 10 do 15 sekund se šele pumpa vklopi in dela v nedogled dokler ne javi napake i20. Je možno da je z pumpo kaj narobe? Kako naj to preverim, mogoče z multimetrom.

Lp
#7
Če želiš preveriti črpalko, nalij noter pisker vode in vklopi. Če jo izčrpa, pumpa deluje.
Če tlačno stikalo ni bilo vzrok, je lahko samo zamašena cev do njega. Si poskusil kaj pihniti skoznjo?
Se zgodi, da se nabere umazanija in blokira pretok. Preveri tudi pri odprtino za filtrom, če je tam kaj zabito. Pri enem podobnem primeru je kratkoročno težavo rešilo namakanje stroja (samo spodnji del kjer je filter) s kisom. Zabita je bila cevka do tlačnega stikala.
LP,
Samojed
#8
Sem nalil pisker vode in pumpa mi vodo izčrpa. Sem pogledal cevko do tlačnega stikala in ni zabita. Sem v spodnji del kjer je filter nalil kis in pustil čez noč. Nič od tega ne pomaga. Pumpa še kar vztraja in črpa v nedogled .Ima še kdo kakšno idejo? Ker meni jih je že zmanjkalo, kaj bi lahko bil vzrok.

Lp
#9
Pozna kdo kakšnega dobrega serviserja za pom. stroj, nikakor ne pooblaščenega, itd., saj te na polno oskubijo, še preden kaj naredijo. Notranjska, okolica Ljubljane.
.


Skok na forum:
Zadnje novice

Revolucija v decentralnem prezračevanju
04.01.2023 ob 13:32:42
Revolucija v decentralnem prezračevanju
Pametna prezračevalna enota i-Vent kot novost v decentralnem prezračevanju. Izjemno enostavna za vgradnjo, primerna za... Beri dalje »