Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Zbiram denar za operacijo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zbiram denar za operacijo
#1
Lep pozdrav,
vam da tale zapis ne spada v to skupino, vendar bi nujno potreboval pomoč. Moj oče se odpravlja na operacijo v tujino, za katero moramo plačati iz lastnega žepa, naša zavarovalnica pa nam bo stroške povrnila ob povratku. Do zdaj nam je skupaj z družino in prijatelji uspelo zbrati precej denarja, nekaj malega pa nam še zmanjka...
V kolikor se na teh straneh najde kdo, ki bi bil pripravljen posoditi 4000€, bi bil zelo hvaležen, vendar ne bi ostalo samo pri hvaležnosti. Seveda bi sklenila uradni posel, posojilno pogodbo, delim tudi vse svoje osebne podatke, če je treba tudi kopijo osebne izkaznice itd. Garantiram vračilo denarja v celoti, ko nam zavarovalnica povrne te stroške, seveda pa sem pripravljen zraven plačati tudi visoke obresti, zato bi za posojenih 4000€ garantiral vračilo 5000€ do konca aprila. Tako je to lahko tudi priložnost za posel z vaše strani.
Upam, da se najde tu kdo, ki bi lahko pomagal. Za več informacij pa sem dosegljiv na telefon 041 210 542


PS: vem, da bo zdaj kopica negativnih komentarjev... Ne, ni prevara, vendar res potrebujemo pomoč, in ker smo izčrpali že vse ostale možnosti, ne vem na koga naj se več obrnem. Upam, da se najde kdo, ki bo pomagal in ob tem tudi nekaj zaslužil.
#2
Glede na lastne (no, ženine) izkušnje, ne računati s tem, da vam bo zavarovalnica kar veselo povrnila stroške ... Je jeba, ja, ko zavarovalnica reče, da nisi upravičen do operacije v tujini, ker se dela pri nas, pri tem pa veš, da so pri nas naredili dve taki operaciji dosedaj in nobene uspešne ... Ampak technically so pokriti in ti operacija v tujini ne pripada. (mi smo potem tudi takrat praskali na vse strani in napraskali - in na srečo smo se odločili prav, glede na viden "rezultat" tretje in četrte operacije pri nas ... (Slovenija je majhna Wink )

LP in srečno,
G
#3
Jaz bom tukaj opisal težave mojega očeta, ki so nastale zaradi zdravljenja v tujini. On je imel zavarovanje v tujini in sicer Nemčiji, se pravi rezident Republike Nemčije s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Enkrat ko je bil na dopustu v Slovenij je hudo zbolel in moral za 20 dni v bolnišnico.

V Republiki Sloveniji je dal nemško zdravstveno kartico, ki je hkrati tudi evropska zdravstvena izkaznica - nimajo ločeno kot mi. Ko smo klicali v Nemčijo, če bodo krili razliko med obveznim in dopolnilnim zavarovanjem, so rekli da ja. Tako je evropska zdravstvena kartica krila 85% zneska, ostalih 15% v sloveniji krije dopolnilno zavarovanje, ki ga pa tujec nima in plača iz lastnega žepa.

Ko sem vso dokumentacijo poslal v Nemčijo sem dobil negativni odgovor, ker je slovenski izvajalec posredoval samo šifro izvedenih storitev in seznam brez cen posameznega posega. Dokumentacijo s cenami dobiš samo v primeru, da plačaš celotno storitev sam in potem to uveljavljaš pri svojem zavodu kjer imaš zavarovanje.

Ker nismo vsega plačali sami, ampak samo 15% nam tudi v tujini niso priznali stroškov zdravljenja, ker niso mogli primerjati koliko tak poseg stane v Nemčiji in koliko pri nas. Referent v tujini pa nam je posredoval napačne podatke po telefonu. Če bi vse plačali samoplačniško bi nam v Nemčiji vrnili znesek za vsako šifro zdravljenja toliko kolikor stane pri njih. Tak odgovor smo dobili po pritožbi.

Prvi odgovor je bil pa negativen, ker so napisali, da znesek ne presega 20 eur, ker so še leta 2011 mislili, da imamo tolarje. A samo naš strošek zdravljenja je bil par tisoč Eur. V drugo pa so napisali bolj strokoven odgovor primeren njihovem delu javne uprave. Prejeli smo tudi opravičilo s strani vodje izpostave zaradi napake v postopku pri tolmačenju nemške zakonodaje referenta in nam poslali dokumentacijo za postopek pritožbe nad ravnanjem zaposlenega. Tukaj smo odstopili od vloge, ker takrat ne bi plačali vsega sami tudi, če bi imeli prave informacije.
#4
Veliko srece.
Najlazje bi mogoce slo, ce bi lahko kaj zastavili?
Sonce naj sveti vsak dan!


Skok na forum:
Zadnje novice

Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »