Nepremičnine > Finančna plat
Očitavanje električne energije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Očitavanje električne energije
Pozdravljeni,

Imam vprašanje.
Skrbnik elekto števca je Elektro Maribor, števec ima daljinsko očitavanje.
Ker so bile položnice več ali manj vedno enake sem preveril števec ter kontaktiral skrbnika števca. Razlika med porabljenim in plačanim je kar velika.
Povedali so, da daljinsko očitavanje ne dela že 7 mesecev ter da so pošiljali neki pavšalni podatek.

Do sedaj nisem imel teh težav, tudi poračuna nisem plačeval. Sedaj je znesek poračuna kar velik.

Zanima me, ali je imel kdo podobno težavo, ali niso dolži obvestit, da imajo težavo na očitavanju. Kako naj postopam naprej.

lp
Miha
Če vam ne dela daljinsko odčitavanje, ima običajno vsak dobavitelj električne energije možnost, da mesečno sporočite stanje števca preko spletnega portala.
Naprej postopaš tako da plačaš poračun Big Grin
Ti si to dejansko porabil in ni druge, kot da lepo plačaš. Elektro te je malo "kreditiral".
Od zdaj naprej pa mesečno javljal stanja, če pač želim vsakomesečni račun za dejansko porabo.
Je pa ta Elektro MB res nekaj boljšega. Soglasja izdajajo celo večnost, pa še daljinsko odčitavanje jim ne dela ...
Saj ni težava v tem, da ne bom poravnal preostanka.
Edino jezi me odnos Elektra, ki ga ima. Niso me niti obvestili, da ne dela, če bi me, bi sam pošiljal porabo.
Edini odgovor, ki sem ga dobil s strani elektra, da je vzrok izpada daljinskega očitavanja moja kitajska TČ, ki pa je sploh nimam.
Ogrevam z električno pečjo.
Pa ne tak grdo govorit proti Elektro Maribor.
Oni so na "vasi" glavni in edini in brez njih ne moreš nič razen lepo prositi pa še to ne pomaga nič.
Poslal vlogo za priklop, mesec dni je mimo odgovora nobenega. Ne po telefonu, ne po mailu. Bom poskušal jim sedaj priporočeno poslat ampak dvomim, da bo odgovor na to.
Takrat in tako kot njim najbolj paše tako naredijo. Pa še hvaležen moreš bit na koncu in drago plačat.
Vse lepo in prav ampak ali tebi ni bilo malce sumljivo da si placeval iste zneske oz neki pavsal v teh mrzlih meseci kot poleti , glede na to da ogrevas na elektricno pec ?
No ja, tudi mene čaka poračun zaradi prehoda na daljinsko odčitavanje.
Prehod na daljinsko odčitavanje so najavili že marca lani in kmalu zamenjali števce. Jaz sem še dva odčitka naredil , potem, pa prepustil njim. Sledili so topli meseci in me manjši račun ni presenečal . No potem so sledili hladnejši meseci, a računi so bili vseeno majhni. Pričakoval sem nek poračun, a tega ni bilo. Potem sem pridobil info. da daljinsko odčitavanje še sploh ne deluje in bo v mojem kraju vklopljeno šele letos februarja.

Ja, seveda moja krivda, bi pa s pravočasnim obveščanjem uporabnikov lahko prihranili jezo.
Meni se je zgodila podobna situacija kot Homerju. Namestili so mi števec za daljinsko odčitavanje in celo zablokirali portal za ročno vnašanje, tako da ročnega odčitka nisem mogel vnesti. Potem dva meseca nisem dobil računa, potem pa seveda poračun za vse mesece nazaj in potem spet ročno odčitavanje za nekaj mesecev. Zmeda popolna. Od namestitve števca do vklopa odčitavanja je sigurno minilo pol leta.
na srečo zdaj odčitavanje dela in je konec te sage ročnega odčitavanja števca nekje visoko pod stropom (stara hiša pač...)

Skok na forum:

Zadnje novice

Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
02.10.2023 ob 08:08:40
Na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar
V podjetju Lumar v soboto 7. oktobra, med 10.00 in 15.00 uro, pripravljajo nov dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission... Beri dalje »
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
25.09.2023 ob 08:28:13
Naravna svetloba: Ko eno okno ni dovolj
Jesensko obdobje nas po navadi pozdravi s hladnejšimi in krajšimi dnevi, ki jih običajno preživljamo večinoma v zaprtih... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »