Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
Izgradnja mansardnega stanovanja 170m2 cena?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Izgradnja mansardnega stanovanja 170m2 cena?
#1
Malo razmišljam o izgradnji 5 sobnega 170m2 mansardnega stanovanja v starejšem stanovanjskiem bloku. Zaenkrat sem šele pri ideji. Predno grem v podrobnejšo raziskovanje, bi rad dobil neko precej pavšalno sliko o stroških.

Sedaj so le gola tla. Potrebno je zamenjati tudi streho, katere strošek se bi delil s sostanovalci, razen strešnih okenj. 

Če je imel kdo opravka s podobno situacijo, bi bil vesel če lahko malo napišete o stroških. Koliko bi stalo brez opreme in z opremo za povprečno stanovanje. Res čisto približno, ker trenutno se mi ne sanja ali je govora o 100 ali 200 tisoč EUR.

Hvala!
#2
Najprej papirologija.. Potem pa razmišljanje o €. Velikokrat se tu "zatakne"..
#3
Da bi ti zidal oz.gradil na skupnih prostorih pa še pričakuješ,da ti sostanovalci sofinancirajo je za humoresko Smile
Boš mogel ob potpisu kupiti ta del,prej pa kot že rečeno papirologija - če je sploh možno to,kar želiš.
Po moje tebi na teren mora tudi statik priti,da preveri ali je sposobna nosilnost dodatnega bremena omenjena stavba.
#4
Zamenjava strehe je potrebna in v planu tudi brez mansardnega stanovanja, v večini primerov se ta strošek porazdeli na vse sostanovalce. Za razliko tistih stroškov pri strehi, ki dodatno nastanejo pri izgradnji stanovanja (strešna okna in podobno).

No ampak recimo da bi papirologija šla skozi.
#5
Si prepričan da boš od lastnikov bloka dobil 100% soglasje za prodajo podstrešja?

Je pa tvoja ocena med 100 in 200k€ kar pravilna. Odvisno kdo bo delal - sam ali profesionalci...seveda + odkup podstrešja v rednosti kakšnih 120 000,00€ če je to v LJ in boš imel veliko srečo.
Za ta denar postaviš hišo s parcelo....ma kaj postaviš....kupiš... in ti sploh ne bo treba do onemoglosti hodit po 50 stopnicah flat.
#6
Še enkrat,porazdeli se menjava strehe,ČE ti ne bi gradil.
Ko pa ti tam gradiš sta dve opciji; 1)Gradiš s streho vred + plačaš po kvadratu to kvadraturo,katero želiš,seveda po nižji ceni,ker v lastni režiji streho menjaš.
2) kupiš po kvadratnem metru po višji ceni,ker ne menjaš streho v lastni režiji.
Lej,če bi to bila hiša tvojih staršev,ni panike,ko so to skupni prostori v nekem bloku ti po zakonu narave moraš pričakovati polena pod nogami.
Ni več socijalizma,vsak gleda na vsak cent,tam,na podstrešju niso centi ampak evri,zajetni evri,to se stanovalci zavedajo.
V vsakem primeru se moraš dobiti z upravnikom stavbe,hišnikom ali kakim predstavnikom stanovalcev pa podebatiraj z njimi,bojo valjda več vedeli,kot mi tukaj.

#7
blokovc sem pepričan ja, lastniki sedaj prodajajo ta del bloka za ta namen. Delal ne bi sam ampak lokalni obrtniki (posavje).
#8
V Posavju se ti to ne izplača. Parcela in hiška bo cenejše. Drugače pa se je to počelo v mestih. Manjši bloki, ki niso imeli rezervnega sklada. In tako je menjava padla na recimo 6 stanovanj. To je za en mali avto po stanovanju. Če so bili lastniki starejši, so se raje odpovedali dilam, kupec, pa je na svoje stroške zamenjal streho. Tako za občutek... Pri nas na bloku je bila streha 8 let nazaj 50K. Urejanje takšnega podstrešja na ključ te pride od oka 175K. Možnost, da se bodo strinjali vsi v današnjih časih je nična. Vedno se bo našu stric, ki je sentimentalno vezan na svoj kavč, ki nabira prah na dilah že 20 let, ali pa teta, ki dile uporablja, da suši kamilice. Mojstri se te bodo na široko izogibali. Ko vidijo blok raje nabijejo ceno, kot da bi se matrali z stopnicam. Tu je še hrup, prah, pomanjkanje dostopa... Tudi obratovalni stroški takšnega stanovanja bodo relativno visoki.
#9
Pojdi na moj mojster tam mas neke cenike od oka...

Kaj je vse treba narest? Od vodovoda do ogrevanja...


Skok na forum:
Zadnje novice

Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
19.05.2022 ob 13:41:01
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat
Vabljeni na Marlesov dan odprtih vrat  - Popolnost bivanja v hiši, kjer diši po domu Kje: okolica Bleda Kdaj: v... Beri dalje »
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
21.04.2022 ob 07:06:17
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit
Ne zamudite nizkih obrestnih mer | NLB Stanovanjski kredit Dobrodošle stranke vseh bankUjemite nizke obrestne mere in... Beri dalje »