Gradnja in obnova > Napeljave
Aregat za domačo uporabo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aregat za domačo uporabo
#1
Pozdravljeni
Nabavil bi agregat za domačo uporabo, seveda da je cena do jurja prej manj kot več.
Agregat, pa mora bit takšen, da ne škoduje elektronskim napravam (TV, RČUNALNIL, itd.)
Kaj mi svetujete?

hvala
#2
Pozabil si napisati še ostale porabnike.

Kako kuhaš, kakšno ogrevanje hiše, kako ogrevaš sanitarno vodo itd.

Glede 1.000€, raje pomnoži ta znesek s faktorjem 3 raje 4.

LP
#3
Kaksen ggregat pa dobis za 3 ali pa 4 jurje? 
Nekoc smo za.manjso ceno gledal 40kw agregat za na traktor. 
Za nujno zadevo v hisi pa rabis 2kw. Ali pa tja do 5kw. 
Avtor
Ce vzames Hondo ne mores veliko falit.

Sicer pa so stare teme kjer smo ze precej napisal.
Sonce naj sveti vsak dan!
#4
Ravno prejšnji teden sem kupil inverterski agregat Loncin 3500i e-start(s težavo nabavljen). Pokrival bo računalnik, TV, razsvetljavo, hladilnik in skrinje. Obstoječega Genmac s Subaru Robin motorjem, električne moči 2 kW prodajam, ker ni primeren za elektroniko, se je pa obnesel za delo na terenu, kjer so obratovali kotna brusilka, vrtalnik, univerzalno orodje, razsvetljava delovišča, nekajkrat tudi obtočne črpalke. Doma smo ob izpadu javnega napajanja kuhali, montirali pohištvo v delavnici (lamelka, vrtalke, tračne brusilke, nadrezkarji, feni), nisem pa se drznil napajati hladilnikov in računalnikov. Naprodaj je za 200 €, bakreno navitje, priznan italijanski proizvajalec Genmac, AVR regulacija. Hladilnike naj bi menda normalno napajal, a nisem reskiral. Sodobna tehnika agregatov zna biti kvalitetno slabša, predvsem zaradi aluminijastih navitij. Dobavitelji ta podatek skrivajo, kot kača noge. Skrivajo tudi realno moč.

Če hočeš pokrivati vse potrebe, je cenovno najugodnejša kombinacija močnega dizelskega AVR agregata, za računalnike in drugo občutljivo šaro še dodatni inverter. Univerzalne rešitve verjetno ni, vsaj kolikor sem se zadnjega pol leta pasel po guglu. Prodajalci običajno ne premorejo niti znanja, niti morale, da bi ti ponudili nekaj primernega tvojim potrebam.

Problem pri agregatih je oblika sinusoide, pri inverterjih je enaka, kot iz javnega omrežja, pri drugih agregatih je žagasta sinusoida, posledica je pregrevanje priključnih strojev, nagnjenost k okvaram.

Zakaj ravno Loncin? Če je dober za BMW za izdelavo motorjev dveh tipov, bo dober tudi zame, kot za mojega goseničarja in vibro desko, bo verjetno dober tudi kot agregat. Za Hondo izdelujejo večino stabilnih motorjev, agregatov, črpalk... BMW je želel vstopiti v delno lastništvo, a so ga odklonili. Gledal sem tudi Hyundaije, Zippri me niso prepričali. Vse ostalo je zlatarstvo...
#5
2kw honda..Ps rabljeno boš težko dobil ker tega noben ne prodaja. Je pa super ker jih lahko s kablom kar štukaš med seboj _in si tako povečaš kw. je pa inverter in vredna vsakega centa
#6
Štukanje med agregati omogoča tudi Loncin. V katerem podjetju je proizvedena Honda?
#7
kadotr motor je delan pri Loncin,samo kaj je rezevoar za gorivo beli plehovje rdečo.
Motor Loncin G160F-M 5,5 KM - nadomešča Honda GX160 - 20 mm gred
[Slika: 182232355444-X1-wi480he350moletterboxbgwhite.jpg]
[Slika: 193500034-0001-zagonski-mehanizem-za-mot...motore.png]
#8
Tona gas, hvala. Če bi jaz to napisal Letalcu007, mi ne bi verjel. Trgovec, ki mi je prodal agregat, mi je povedal, da lahko kupim enakega z rdečo barvo in drugačno kišto za skoraj trikratno ceno.
Ista fora, kot LG toplotne črpalke pod več blagovnimi znamkami: LG, Sonnenkraft, Kronoterm, Dimplex, pa še kaj bi se našlo, pa sem nehal iskat.
#9
Hoj
To ste mislili kaj takega?
https://www.opara.si/inverterski-220v-23...40173.html


KAM GA NAJ GREM ISKAT?
#10
KJER GA BODO IMELI!
#11
kadotr
Kje si ga pa ti nabavil? pa po kaki ceni? če ni srivnost.
#12
Skrivnost ni, a nočem delati reklame, baje je bil zadnji kos. Cena 95 € ceneje, kot je na netu. Kupi ga tam, kjer ga sploh dobiš. Sicer pri nas močno sneži, zna pasti kako drevo na štrom in bo agregat lahko pokazal, kaj zmore.
#13
kadotr
Zakaj nebi verjel.Škoda,da se nisi takrat oglasil ko sem iskal kaj kupit .
Upam ,da ga ne bom nikol rabil,ko je bil žled smo bili 17 dni brez elektrike in nebi šel še enkrat čez to.
#14
O agregatih (sposojenih in na koncu svojem) in praktičnih izkušnjah sem večkrat pisal. Takrat, ko je bil žled, se je kupovalo tisto, kar si dobil, noben nasvet ti ne bi pomagal. Navaden agregat imam že vrsto let, spremenile so se potrebe, zato odločitev za nov inverter (računalniki, TV, krmilje peči, digitalno krmiljena hladilna tehnika, kup drobne elektronske navlake).
Energetski svetovalec g. K piše v smislu, da se nakup agregata nikoli ne izplača. Se strinjam, tudi rešilni pas in rešilni čoln se redko izplačata... Po taki izkušnji, kot si jo ti doživel, je mnenje lahko drugačno. Nabava agregata še danes ni enostavna, težko je zadeti nek optimum glede kvalitete in cene. Tudi glede Loncina, čas bo pokazal ali sem naredil prav. Sam motor je tretji Loncin pri hiši, glede električnega dela bom videl.


Skok na forum:
Zadnje novice

S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »