Gradnja in obnova > Energijski viri
dodatno ogrevanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dodatno ogrevanje
#1
Prosim za nasvet- kaj mi svetujete za ogrevanje 8 kv/m velike kopalnice v izolirani hiši. Ogrevanje bi uporabljali v obdobju, ko ni preveč mraz in takrat kurimo kamin in ne centralne kurjave. Za vodo pa uporabljamo toplotno črpalko.
Ponudbe je veliko od različnih panelov do konvektorskih grelnikov in raznih infra grelnikov. S pravi rabimo nekaj, kar bi segrelo kopalnico na hitro za kakšno uro zvečer. Vse vaše izkušnje dobrodošle . Hvala vnaprej
Timika
#2
kalorifer
#3
Odvisno koliko želite investirati?
Najbolj fensi bo IR panel, je pa potrebno izbrati dovolj zmogljivega, drugače bo res bolj za okras.
Cenejša, vendar manj lepa bo infra pečka. Slednja sicer celo hitreje ogreje kot IR panel, je pa njena sevalna toplota še bolj usmerjena kot pri panelu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
#4
Jaz sem nabavil konvektor https://www.bauhaus.si/konvektorski-grel...ing-2000-w in na 2000 w segreje kopalnico ca 13 m2 v casu cca 5 minut, torej v casu ko sem pod tušem iz 22 na 26 stopinj in je prijetno ter tudi ne piha.. Konvektor je brez ventilatorja a ogreje zelooo hitro. Zadovoljen, imam pa ga na timer (odštevalnik) na 10 minut in ko pridem v kopalnico vklopim in kot pravim ko pridem izpod tuša je zelo toplo. Pozitivna stvar pa je se da ni več rose na oknih in ploščicah.
#5
Tudi mi smo bili pred to dilemo. V obeh kopalnicah smo pripravili električni priključek za el. radiator. Manjšo kopalnico, kjer je banja, hitro ogrejemo s kaloriferjem. V večjo sem letos montiral el. radiator širine 60 cm. Ima el. timer, ki se programira za vsak dan posebej. Nastavljen, da se prižge ob 19:00, ugasne ob 23:00. Za nas idealno, posušimo tudi vse beisače.
V spodnjo bom tudi montiral el. manjšo lojtro, samo pritisk in gretje 2 uri. Za gretje in brisače, ter kakšen kos premočenega oblačila po kidanju.
Izbire veliko, a sem vzel o O...., zame dokaj lep in poceni.
#6
Kalorifer, vendar vgrajen/pritrjen na fiksno mesto in odmaknjen od pip oz. kadi. Sem sicer proti direktnemu elektro temperiranju, vendar ima varno vgrajen kalorifer veliko prednosti. Poleg tega gre za prehodno obdobje v jeseni/pomladi, ko še ni smiselno "zimsko"  tehnologijo poganjati.
#7
Za tako hitro ogrevanje je najprimernejša kvarčna IR pečka.
Kalorifer ni ok, ker piha in meni je to neprijetno, ko sem moker.
El. lojtra je prepočasna, panel pa predrag in s slabšim učinkom kot ir pečka.
#8
Stoprocentno se mi zdi rešitev Energetika81 najboljša. Sam imam navaden infra grelnik in časovni rele, naslednjič bo kvarčni grelec.
#9
A lahko link do kaksnega casovnega releja. Rabil bi taksnega ki bi nastavil! cas med eno in dvema urama. A so vsi za na DIN letev?
Sonce naj sveti vsak dan!
#10
Imam Etimat 6 B 16, vgrajen na letev v najmanjši dvomestni omarici. Poleg sem dal še avtomatsko varovalko. Omarica je vgrajena nad infra pečko pokončno. Me ne moti. Lahko bi dal omarico v ležeči položaj, pa se nisem zrajtal. Etimat lahko daš tudi v glavno omarico, če je za kopalniško pečko samostojni vod.
#11
kadotr, kaj ti to maš dve avtomatski varovalki? Časovnega releja pol nimaš?
#12
Narobe prepisal. Imam CRM 91H, poleg še Etimat... da je zasedel prazno mesto, ker pokrovčka nisem imel, Etimat pa je bil v zalogi. Se opravičujem.
#13
hvala za vse nasvete, pa bi vprašala še, če kdo ve kako je s temi konvektorskimi radiatorji, ki jih pritrdiš na steno- ali to hitro segreje?
hvala
#14
Kako hitro grelno telo ogreje prostor je odvisno od njegove moči, materialov sten, stropa, tal in zahtev, torej kaj misliš s tem "hitro segreje".

Tako da na tvoje vprašanje je nemogoče odgovorit.
#15
ja, sem res malo čudno napisala. Bom poizkusila drugače- še bolj čudno morda-
Če bi kupila moč radiatorja ki ima 1250W in za primerjavo 1500W, kako občutna bi bila razlika v hitrosti ogretega prostora ? Ne bi namreč rada kupila premalega- čeprav za 8 kvm velik prostor bi po karakteristikah zadostoval 1250W.


Skok na forum:
Zadnje novice

S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »