Gradnja in obnova > Napeljave
Električni zvonec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Električni zvonec
#1
V hiši (sveže vseljeni) imam žico, ki štrli iz stene za katero sumim, da je napeljava za zvonec. Kako bi to preveril? Ko pritisneš stikalo zvonca na vratih je seveda tišina.
#2
podstresje, odmontiraj stikalo zvonca na vratih da boš videl če so to sploh iste žice.
Malo probaj če kaj pajtla na prsteke.
Pa če je na vratih stikalo na drugi strani pa samo žica iz stene ne zvoni pa lahko pritiskaš kolko hočeš.Bo potrebno to preverit?
#3
Po moje se avtor malo norčuje. In kako naj bi zvonilo, če zvonca sploh nima in so samo žice?
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
#4
Sem nazaj. Na obeh straneh je videti enaka žica, ampak je itak tista stara dvojna črna žica po celi bajti. Je pa tok notri.

A lahko zvonec skuri, če ga priklopim, pa ni prava napeljava ...
#5
Kaj, če bi ti to žico malo poslikal in sliko priložil. Žica je lahko samo ena in na samo eno žico nič ne deluje. Torej moraš imeti dve žici, ki sta lahko samostojni ali pa v kablu.
Če imaš zvonec za 230 V, potem ti ga ne bo skurilo. Priključen pa mora biti tako, da gre tista žica v kateri je faza, direktno na tipkalo, žica ki predstavlja nulo pa na zvonec, potem pa mora biti še povezava med tipkalom in zvoncem. Če pa je zvonec za 12 V, potem potrebuješ še transformator 230/12 V.
Kot sem rekel, poslikaj žice, ki ti štrlijo iz stene ter sam zvonec iz tiste stran, kjer so napisani podatki.


Skok na forum:
Zadnje novice

Ujemite priložnost za dober kredit
09.06.2022 ob 13:14:06
Ujemite priložnost za dober kredit
Izjemna priložnost za stranke vseh bank Ujemite ugodne obrestne mere in pridobite najboljšo ponudbo NLB Stanovanjskega... Beri dalje »
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA - podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
03.06.2022 ob 08:23:40
Etex z zaključkom prevzema podjetja URSA -  podjetja za proizvodnjo izolacijskih materialov, nadaljuje s preusmeritvijo svojega portfelja v smeri lahkih in trajnostnih gradbenih rešitev
1. junij 2022 predstavlja pomemben mejnik za skupino Etex, saj mu pri strategiji rasti poslovanja zagotavlja peto vrsto tehnologije. S... Beri dalje »