Splošno > Sam svoj mojster
barvanje s kolorino

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
barvanje s kolorino
#1
Pozdravljeni, 

ali ima kdo izkušnje z barvanjem s kolorino? In da tu zastavim vprašanje ne na maimice opremljajo Smile kjer je moja žena spraševala. 

Torej žena je na fb naletela na ta proizvod in kako je "oh in sploh" in kako spremeni "staro v novo". Jaz sem bil takoj skeptičen, še sploh pa v oči bode cena te barve in dejstvo, da gre zgolj za barvo, ki niti ne prekriva, niti zapira niti nima nobene funkcije premaza, tako kot kak drug proizvod. Torej po navodilih je potrebno površino pred nanosom barve premazati s primerjem, na vprašanje kakteri primer se lahko uporabi mi iz Kolorine niso znali povedati, pač imajo svoj primer in to svetujejo. Nato se nanese barva, ki se hitro suši, nima lasnosti prelivanja in jo je res težko lepo enakomerno nanesti. Na koncu je potrebno površino zaščititi z lakom ali voskom. 

Na njihovi strani in pa na fb krožijo zadovoljne stranke in prelepe fotografije, kako so si stare kuhinje premazali s to barvo. Midva z ženo sva prebarvala stara furnirana in lakirana notranja vrata in meni osebno izgleda grozno. Če slikaš se na sliki ne vidi detajlov in izgleda res lepo, ko pa gledaš od blizu s prostim očesom pa je porazno. 

https://kolorina.si/trgovina-kolorina/ba...white.html

Torej zanima me, če ima kdo od vas kake izkušnje s tem proizvodom. 

LP
#2
Pozdravljen, 
mislim, da je vintage barva samo še en izraz za kredne barve, kot je bila šolska tabla, ki jih lahko kupiš povsod v beli, črni, zeleni, roza ...ni dani. Preveri cene predno naročiš kolorinino.
#3
To je komercialno ime kredno barvo, ki je postala moderna. Prekriva slabo, za dober starinski videz se je pa potrebno potrudit/znati narediti.
#4
Hm, 
 preteklo je že nekaj časa, ampak se ne spomnim, da bi slabo prekrivala ali kakšnih drugih posebnosti. To je mat barva. Z razliko od barv v spreju, ki so za en d*** in pa Dipo barvnih koncentratov.


Skok na forum:
Zadnje novice